Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι το παγωμένο πράσινο τσάι, στη Νότια Κορέα οι πατάτες.

Τουλάχιστον εννέα αλυσίδες γρήγορου φαγητού και εταιρείες εστιατορίων που ρωτήθηκαν από το Reuters ανέφεραν ότι ορισμένα από τα υποκαταστήματά τους ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν ελλείψεις βασικών συστατικών και προϊόντων, καθώς τα εμπόδια στην αλυσίδα τροφοδοσίας πλήττουν την εστίαση.

Ο κατάλογος των προϊόντων που είναι σε έλλειψη αυτό το καλοκαίρι, όπως λουκάνικα και φτερούγες κοτόπουλου, καθώς και αγαθά όπως πλαστικά υλικά συσκευασίας και χάρτινες σακούλες.

Στις 14 Ιουνίου, ο ιστότοπος της Νο. 1 Νοτιοκορεατικής αλυσίδας γρήγορου φαγητού, Lotteria, προειδοποίησε τους πελάτες ότι τα εστιατόρια της θα αντικαταστήσουν τις τηγανιτές πατάτες με στικς τυριών.

Μιλώντας στο Reuters εκπρόσωπος της Lotteria αναφέρει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην προμήθειας πατάτας.

Το πρόβλημα δεν είναι συνήθως η έλλειψη του ίδιου του προϊόντος. Ανάλογα τη χώρα παρατηρούνται ελλείψεις σε μια ευρεία γκάμα αγαθών από κρέας και μαγειρικό λάδι έως πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες

Παρομοίως, η επέκταση των εμβολιασμών σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των περιορισμών εκτόξευσε τη ζήτηση για γεύματα σε εστιατόρια, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί και οι προμηθευτές τροφίμων να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Εάν τα εστιατόρια δεν διαθέτουν αρκετά βασικά προϊόντα, “διατρέχουν τον κίνδυνο να απογοητεύσουν πελάτες σε μεγάλο αριθμό και αυτό τους επιτρέπει να πάνε κάπου αλλού”, δήλωσε ο Barry Friends, συνεργάτης της Pentallect, σύμβουλος της βιομηχανίας τροφίμων.

Τα Wendy’s κατέγραψαν ελλέιψεις σε μαρούλι σε κάποια υποκαστήματα στις νότιες ΗΠΑ, ενώ σε καταστήματα της Subway λείπει ψητό βόειο κρέας, κοτόπουλο, κέτσαπ και πικάντικη μουστάρδα. Σε ορισμένες τοποθεσίες του KFC έχουν εξαντληθεί οι χάρτινες σακούλες και συσκευσίες.

Επίσης στα Starbucks λείπουν κατά καιρούς παγωμένο πράσινο τσάι, σιρόπι κανέλας, σπανάκι φέτα και ασπράδια αβγού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή