Η περιοχή των 910-911 μονάδων στάθηκε για 5η συνεχόμενη φορά εμπόδιο στην ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη σημασία της.
Παρόμοια, η βόλτα του Γενικού Δείκτη έως και τις 900, έδειξε την επιμονή των επενδυτών να διατηρήσουν τα κεκτημένα.
Συνυπολογίζοντας τη μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, απόρροια κυρίως της αποστράγγισης ρευστότητας για τη συμμετοχή στην πολύ ενδιαφέρουσα ΑΜΚ της ΔΕΗ, συνάγεται ευχερώς το συμπέρασμα πως δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση.
Μια ανάλυση που θέλει τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει τις 960 μονάδες, ως το άνω όριο του μεσοπρόθεσμου ατασικού σχηματισμού, με πρώτη στάση τις 924 μονάδες.
Και στο ταμπλό κυριαρχούν δύο παρατηρήσεις: η μία έχει να κάνει με την προαναφερθείσα ΑΜΚ της ΔΕΗ, όπου φανερώθηκε πλέον και επίσημα το τεράστιο ενδιαφέρον τόσο από την εγχώρια όσο και τη διεθνή επενδυτική σκηνή. Για του λόγου το αληθές, η (υπερ)κάλυψη αφορά σε ζήτηση άνω των 4 δισεκ. ευρώ από τα αρχικά προσφερόμενα 1,35, θυμίζοντας ότι το βασικό πλάνο κοίταζε μόλις 850 εκατ.
Η δεύτερη παρατήρηση σχετίζεται με την εδώ και καιρό ώριμη συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών, με τις ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ να υπερέχουν σαφώς. Οι μετοχές αυτές, όχι μόνο δεν έχασαν την ανοδικότητά τους στη διόρθωση του Οκτωβρίου, αλλά βρέθηκαν σταδιακά και σε νεότερα υψηλά κίνησης, προεξοφλώντας την καλή συνέχεια.
Τέλος, το κλίμα στα διεθνή είναι πολύ αισιόδοξο. Οι ΗΠΑ κατέγραψαν και νεότερα ιστορικά υψηλά, με τον S&P 500 να έκλεισε την Παρασκευή θετικός για 15η φορά στις τελευταίες 18 συνεδριάσεις του. Λόγω του ότι σήμερα αναμένουμε κάποιου είδους διόρθωση από τον στόχο των 4.720, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τα αντανακλαστικά της δικής μας αγοράς, και να ψάξουμε τις ευκαιρίες που ίσως δημιουργηθούν στο ταμπλό μας.