Η Κίνα έχει μεγάλη σημασία για τον ελβετικό τεχνολογικό κολοσσό ABB ως μία από τις περισσότερο τεχνολογικά αυτοματοποιημένες οικονομίες στον κόσμο, όπως δήλωσε ένα διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας.

Η μεγάλη εργοστασιακή μονάδα της ABB στη βιομηχανική περιοχή της Σαγκάης Pudong New Area, είναι η μεγαλύτερη βάση ρομποτικής, αλλά και έρευνας και ανάπτυξης (R&D) σε βιομηχανικό και πρακτικό επίπεδο για την ΑΒΒ παγκοσμίως, με την υλοποίηση επενδύσεων 150 εκατομμυρίων δολαρίων (139,88 εκατομμυρίων ευρώ).

«Πράσινη» συνεργασία ΜΑΝ – ABB

«Η Κίνα είχε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ρομποτικών εγκαταστάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο το 2021», δήλωσε ο Σαμί Ατίγια πρόεδρος της ABB Robotics and Discrete Automation Business Area, στη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψής του στην εταιρία.

«Οι μαζικές επενδύσεις της Κίνας στη βιομηχανική ρομποτική έχουν τοποθετήσει τη χώρα στις πέντε κορυφαίες χώρες ρομποτικής πυκνότητας για πρώτη φορά. Η Κίνα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ρομποτική αγορά στον κόσμο, ενώ σύμφωνα με τις προσδοκίες, η ρομποτική πυκνότητά της θα διπλασιαστεί το 2025», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη