Στα 18,2 προσδιορίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα η Wood, αναβαθμίζοντας σημαντικά την εκτίμησή της από τα 12,8 ευρώ, ήτοι περιθώριο ανόδου 68%.
Σύμφωνα με την ανάλυση, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσφέρει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων που βασίζεται στις εξασφαλισμένες και μακροπρόθεσμες παραχωρήσεις (30-35 έτη) και στην προβλεψιμότητα των ταμειακών ροών (ειδικά στο τμήμα αυτοκινητοδρόμων), που δημιουργούν μια σταθερή ροή εσόδων για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μακροπρόθεσμα. H Εγνατία Οδός (όπου η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής), είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδος και αναμένεται να προσφέρει αξιοσημείωτα μερίσματα και σημαντική αύξηση της κερδοφορίας μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των επεκτάσεων. Επίσης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δραστηριοποιείται σε σημαντικά έργα υποδομής όπως, το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Θέρετρο (IRC) στο Ελληνικό καθώς και το αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης που διαφοροποιούν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο έργων. Για την κατασκευαστική δραστηριότητα, η έκθεση σημειώνει πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να αποφέρει ετήσια έσοδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ την περίοδο 2023-2025, με τη συνεισφορά στο EBITDA να ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ και το ανεκτέλεστο να παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Η θυγατρική ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ παραμένει πρωτοπόρος στην εγχώρια παραγωγή πράσινης ενέργειας, ενώ αναμένονται προσθήκες νέων πάρκων ισχύος 1,6 GW έως το 2026. Σε σχέση με την συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η χρηματιστηριακή χρησιμοποιεί σαν αναφορά για τη νέα τιμή-στόχο την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της θυγατρικής εταιρείας.
Η χρηματιστηριακή αναμένει πως η οργανική κερδοφορία (EBITDA) θα κινηθεί στα 518 εκατ. ευρώ για το 2022 έναντι 323 εκατ. ευρώ το 2021 και στα 528 εκατ. ευρώ το 2023. Στον ίδιο τόνο, τα καθαρά κέρδη για τους μετόχους αναμένεται να αυξηθούν στα 124 εκατ. ευρώ από 36 εκατ. ευρώ το 2021 και να ανέλθουν στα 159 εκατ. ευρώ το 2023.
Ως αποτέλεσμα της αυξημένης κερδοφορίας, αναμένεται σημαντική βελτίωση και της μερισματική απόδοση που από 0,12 ευρώ ανά μετοχή για το 2021 αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστεί στα 0,21 ευρώ ανά μετοχή για το 2022 και 0,32 ευρώ ανά μετοχή το 2023.
Επιπλέον, σε επίπεδο ισολογισμού, η χρηματιστηριακή περιμένει σημαντική αποκλιμάκωση, με τον λόγο καθαρού χρέους/EBITDA να υπολογίζεται να υποχωρεί στο 2,8χ το 2022 από 4,6χ το 2021.
Latest News
Στο «ράλι του Άη Βασίλη» προσδοκούν οι επενδυτές καθώς οι μετοχές ρίχνουν ταχύτητα
Οι αγορές δίχνουν αισιοδοξία για ένα santa rally, αν και αρκετά είναι τα δεδομένα που δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση
Θετικό το αφήγημα για το ΧΑ και για το 2025 - Τι λένε οι αναλυτές
Το θετικό αφήγημα της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να διατηρήσει τις ελληνικές μετοχές στο επίκεντρο των επενδυτών και το 2025
Οι «εκ Δυσμάς» κίνδυνοι για το ελληνικό χρηματιστήριο και το ερωτηματικό των 12 δισ.
Το σήμα που έδωσε η Federal Reserve μέσα στην εβδομάδα για λιγότερες μειώσεις επιτοκίου μέσα στο 2025 ήταν ένα reality check για όλες τις αγορές παγκοσμίως
Μεγάλη ανατροπή με ισχυρά κέρδη στη Wall Street
H Wall Street έκλεισε με σημαντικά κέρδη, τα οποία και ροκάνισαν τις απώλειες της εβδομάδας
Τραμπ και Fed «απογειώνουν» το δολάριο
Το δολάριο οδεύει να κλείσει το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων οχτώ χρόνων
Ομόλογα ΗΠΑ: Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις
Ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed κινήθηκε χαμηλότερα από το αναμενόμενο
Beta Χρηματιστηριακή: Οι καταλύτες του ΧΑ το 2025 – Τα top picks
Σύμφωνα με τη Beta Χρηματιστηριακή το Χρηματιστήριο βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο που έχει τις προϋποθέσεις αναβάθμισης
Μάζεψαν τις απώλειες οι ευρωαγορές - Βουτιά για Novo Nordisk
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,78% στις 502,71 μονάδες
Άντεξε το «οχυρό» των 1.450 μονάδων - Έκρηξη συναλλαγών στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,26% στις 1.452,50 μονάδες
Ποιο είναι το παραγωγικό πρότυπο που χρειάζεται η χώρα;
Η Ελλάδα πρέπει να βρει τη δική της ταυτότητα, στηριζόμενη σε αυτά που την κάνουν μοναδική