Με κέρδη έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με αρκετούς αγοραστές να βρίσκουν ευκαιρίες τοποθετήσεων μετά την πτώση της τελευταίας εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία από τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη δεν ήταν θετικά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των ταξιδιών να κερδίζει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 7.273 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,44% στις 15.673 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,45% στις 7.143 μονάδες.

Ψήφος Goldman Sachs στο ΧΑ: Που βάζει τον πήχη για τον Γενικό Δείκτη

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γαλλικής Gaztransport & Technigaz κέρδισαν 5%, καθώς πολυεθνική ναυπηγική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε αρκετές παραγγελίες από τη Samsung Heavy Industries για το σχεδιασμό δεξαμενών για πέντε νέα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Επίσης, οι μετοχές της βρετανικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών OSB Group κέρδισαν 7%, ανακτώντας μέρος των μεγάλων απωλειών της Παρασκευής. Ο όμιλος, ο οποίος περιλαμβάνει επιχειρήσεις όπως η Kent Reliance, η Precise Mortgages και η Prestige Finance, είδε τις μετοχές του να βυθίζονται κατά 27% την Παρασκευή, αφού προέβλεψε πτώση των καθαρών εσόδων κατά 180 εκατ. στερλίνες, καθώς οι πελάτες ενυπόθηκων δανείων απομακρύνονται από τα προϊόντα υψηλού επιτοκίου.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο συνολικός οικονομικός δείκτης για την Ευρωζώνη υποχώρησε από το -17 του Ιουνίου στο -22,5 τον Ιούλιο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες και φτάνοντας στη χαμηλότερη τιμή του από τον Νοέμβριο του 2022, όπως ανακοίνωσε η Sentix. Ο δείκτης τρέχουσας κατάστασης υποχώρησε από το -15,8 του Ιουνίου στο -20,5, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2022. Ο δείκτης προσδοκιών σημείωσε επίσης τη χαμηλότερη τιμή του από εκείνη την περίοδο, υποχωρώντας από το -18,3 του Ιουνίου στο -24,5 του Ιουλίου.

«Η κατάσταση στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ, παραμένει ιδιαίτερα δραματική… Και δεν διαφαίνεται βελτίωση στον ορίζοντα», αναφέρεται στην έκθεση. «Με εξαίρεση τις ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν να αντιστέκονται στην παγκόσμια ύφεση, υπάρχουν μόνο αρνητικές εξελίξεις να αναφέρουμε σε όλους τους τομείς», προστίθεται.

Κέρδη, χωρίς τζίρο, στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πέριξ των 1.290 μονάδων βρέθηκε και πάλι το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και κατάφερε να κινηθεί με σημαντικά κέρδη, ο τζίρος του έμεινε πολύ χαμηλά, αποτυπώνοντας την επιλεκτικότητα πολλών χαρτοφυλακίων. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,99% στις 1.290,90 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 72,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές