Σε πλάγια γραμμή και σε στενό εύρος κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν δείχνει διαθέσεις να διαγράψει πιο ξεκάθαρη πορεία ενόψει της δύσκολης εβδομάδας που άνοιξε. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,02% στις 1.339,10 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η αγορά δείχνει να παλινδρομεί σε ένα στενό εύρος, με πολλούς τίτλους της να έχουν αλλάξει πολλές φορές πρόσημο. Την ίδια ώρα, δεν κρύβονται και ορισμένα σημάδια βραχυπρόθεσμης κόπωσης στην αγορά, καθώς μια πληθώρα εισηγμένων ανεξαρτήτου κεφ/σης ή κλάδου, με τουλάχιστον 25 μετοχές, να βλέπει ιστορικά υψηλά.

Φημολογία

Παράλληλα, στην αγορά επικρατεί έντονη φημολογία για τις τιμές αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τραπεζικές μετοχές, αν και οι σχετικές κινήσεις δεν αναμένονται πολύ άμεσα. Μετά την απόφαση της Eurobank για επαναγορά του ποσοστού του ΤΧΣ, η διαδικασία για τις υπόλοιπες συστημικές θα είναι περισσότερο περίπλοκη και προφανώς θα απασχολήσει τη Λ. Αθηνών το επόμενο διάστημα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, έντονα ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Aegean, Quest, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Cenergy, Coca Cola, Τιτάν και Λάμδα. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Eurobank, Σαράντης, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece