
Τη δική της θέση σχετικά με το επίκαιρο διεθνές ζήτημα του υπερτουρισμού προβάλλει η Γαλλική «Le Figaro» στο πρόσφατο αφιέρωμα της για την παραδεισένια Σκόπελο.
Ξεκινώντας με τον τίτλο «Σκόπελος, όταν το Mamma Mia “φαντασιώνεται” την πραγματικότητα», η αρθρογράφος που επισκέφτηκε τον προορισμό μετά από πρόσκληση του Δήμου, εστιάζει στο φαινόμενο πώς το ονειρικό νησί των Σποράδων απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα λόγω των κινηματογραφικών γυρισμάτων του διαχρονικού μιούζικαλ, όμως δεν έχασε ποτέ την αυθεντικότητα του.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η Σκόπελος είναι πάνω από όλα ένα νησί σε αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου, που παραμένει μια “όαση” φρεσκάδας, παραδόσεων και γιορτής, χωρίς τις υπερβολές του υπερτουρισμού. Το Mamma Mia ανήκει στην κατηγορία των ταινιών που κερδίζουν το στοίχημα με τον χρόνο για διαφορετικούς λόγους, καθώς η μουσική των Abba και το ειδυλλιακό σκηνικό της Σκοπέλου δημιούργησαν μια επιτυχία μεγέθους XXL! Έκτοτε, η φήμη της Σκοπέλου απογειώθηκε, χωρίς όμως να υποπέσει στις υπερβολές της Σαντορίνης και της Μυκόνου».
Σε αυτό -συνεχίζει το άρθρο – έχουν συμβάλει η «συμπαγής» ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας, ο πολιτισμός, οι διαχρονικές παραδόσεις και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από ντόπιους, φορείς και τον Δήμο. Μάλιστα, συμπληρωματικά του αγροτουρισμού, στο νησί ανθεί και ο καλλιτεχνικός τουρισμός. Κεραμική, λαϊκές τέχνες και η διαιώνιση της ρεμπέτικης μουσικής κάνουν τη Σκόπελο μοναδική.
«Η Σκόπελος είναι το νησί του Mamma Mia για τον απλό λόγο πως διατηρεί την πηγαία ενέργεια και τον αυθορμητισμό της, χωρίς όμως να εμπορευματοποιείται. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια εξαιρετική ποιότητα υπηρεσιών σε καλές τιμές και ταυτόχρονα να νιώθει “πρωταγωνιστής” στο δικό του Mamma Mia μέσα σε ένα εξωτικό περιβάλλον, όπως το έχει δει στην ταινία», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.


Latest News
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ

Απευθείας πτήσεις από τη Βαρσοβία προς Θεσσαλονίκη ξεκινάει η LOT
Με την εναρκτήρια πτήση (17/6) θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και δημοσιογράφοι πολωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας

Ξενοδοχεία: Απόβαση πεντάστερων στην Κρήτη – Ανεβαίνει πίστα το νησί
Πυρετός επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών της Κρήτης - Τα project που είναι σε εξέλιξη

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο