Η Walmart περικόπτει εκατοντάδες εταιρικές θέσεις εργασίας και ζητά από τους περισσότερους απομακρυσμένους εργαζομένους να μετεγκατασταθούν σε τρία κύρια γραφεία τεχνολογίας ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία, δήλωσε μια πηγή που γνωρίζει το θέμα την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι στα μικρότερα γραφεία του αμερικανικού κολοσσού λιανικής στο Ντάλας, την Ατλάντα και το Τορόντο καλούνται να μετακομίσουν σε άλλους κεντρικούς κόμβους όπως η εταιρική βάση της Walmart στο Bentonville του Αρκάνσας, καθώς και στο Hoboken του Νιου Τζέρσεϊ ή στο Sunnyvale της Καλιφόρνια, είπε η πηγή στο Reuters. . Η Walmart θα κλείσει αυτούς τους μικρότερους κόμβους αργότερα φέτος, πρόσθεσε η πηγή.

Walmart: Φεύγει από την υγειονομική περίθαλψη – Αλλά δεν αφήνει πίσω της συντρίμια

Σε μια κλήση «επιχειρηματικής ενημέρωσης» με τους υπαλλήλους τη Δευτέρα, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι έλαβαν προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου για να λάβουν απόφαση σχετικά με τη μετεγκατάσταση ή την αποχώρηση με απόλυση, σύμφωνα με την πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Όσοι επιλέξουν να φύγουν θα λάβουν αμοιβή δύο εβδομάδων για κάθε χρόνο που εργάζονταν στη Walmart ως απόλυση, είπε η πηγή.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας της Walmart υπογραμμίζουν τις προσπάθειές της να μειώσει το κόστος καθώς οι δαπάνες παρέμειναν αδύναμες σε σύγκριση με το 2021, τουλάχιστον για μη απαραίτητα, διακριτικά εμπορεύματα όπως τα ρούχα, σύμφωνα με έρευνες της Deloitte.

Αποτελέσματα τριμήνου

Ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στις ΗΠΑ πρόκειται να αναφέρει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου την Πέμπτη. Η Walmart απασχολούσε περίπου 2,1 εκατομμύρια εργαζόμενους στις 31 Ιανουαρίου, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν συνεργάτες καταστημάτων και αποθηκών.
Οι μετοχές της Walmart υποχώρησαν κατά 1,2% στα 59,66 δολάρια στις μεσημεριανές συναλλαγές της Τρίτης.

Η πρόσκληση για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους να μετεγκατασταθούν «είναι ένας τρόπος για να πείσουμε τους ανθρώπους να παραιτηθούν αντί να κάνουν μια απόλυση», δήλωσε ο Μπράϊαν Γιάκομπσεν (Brian Jacobsen), επικεφαλής οικονομολόγος στο Annex Wealth Management που κατέχει αμοιβαία κεφάλαια και ETF της  Walmart.

«Το να δώσουμε στους ανθρώπους την επιλογή να μετεγκατασταθούν σε έναν κόμβο δεν είναι επιλογή. Είναι περισσότερο επιλογή για το αν θα τα παρατήσουν ή όχι», πρόσθεσε ο Μ.Γιάκομπσεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή