Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία του πληθωρισμού της Κίνας τον Μάιο, γεγονός που έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, αλλά ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,11% και ο Shenzhen Composite ενισχύθηκε κατά 0,39%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,61%.

Εν τω μεταξύ, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,40%. Ο ιαπωνικός Nikkei 225 έχασε 0,58%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,36%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 2,4% τον Μάιο σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Εν τω μεταξύ, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,7% σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα 0,3%. Και οι δύο δείκτες ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η ανακοίνωση δείχνει επίσης αύξηση 1,9% του δείκτη τιμών εξαγωγών της Ιαπωνίας σε συμβατική βάση νομίσματος κατά τη διάρκεια του έτους, με αύξηση 0,1% σε μηνιαία βάση. Ωστόσο, οι τιμές εισαγωγής κατέγραψαν ετήσια πτώση 3%, ενώ αυξήθηκαν κατά 0,9% σε μηνιαία βάση.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) της Κίνας αυξήθηκε κατά 0,3% τον Μάιο, ελαφρώς χαμηλότερος από τις προσδοκίες της αγοράς. Η ετήσια αύξηση ήταν ανάλογη με τον δείκτη του Απριλίου.

Ωστόσο, σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν κατά 0,1%, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η NBS ανακοίνωσε επίσης σημαντική πτώση του δείκτη τιμών παραγωγού (PPI), ο οποίος μειώθηκε κατά 1,4% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές