Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Αϊρίν Έβελυν Μικέλα Μαίρη Σαρπ καθώς και με τον Συνήγορο του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη, είχε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2024, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Οι 6 διαδρομές με τις μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις [γράφημα]

Ο Τ. Θεοδωρικάκος με τον Λευτέρη Ζαγορίτη

Μετά τις συναντήσεις ο υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις ανεξάρτητες αρχές, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τον Συνήγορο του Καταναλωτή. Τις υποστηρίζουμε θεσμικά αλλά και από άποψη υποδομής για να ανταπεξέλθουν στο πολύ σημαντικό τους έργο. Κοινός μας στόχος, η αποκλιμάκωση των τιμών που εξυπηρετείται μέσα από την κανονική λειτουργία του ανταγωνισμού με βάση τη νομιμότητα. Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα καθώς και η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των οικογενειών».

Άγριο παιχνίδι με τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Την Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι έτοιμος να καλέσει ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς προβληματίζεται από το κατά πόσο λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός σε ορισμένες ακτοπλοϊκές γραμμές.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας, έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη σύσταση Παρατηρητήριου Τιμών, για να παρακολουθεί πως κυμαίνονται οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Σε ορισμένες γραμμές προκύπτει μια διαφορά τιμών από μέρα σε μέρα ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας κυρίως μεταξύ των ταχυπλόων.

Μάλιστα παράγοντες του Υπουργείου σχολίαζαν ότι παρατηρείται ένα φαινόμενο ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στον αεροπορικό κλάδο όπου οι τιμές διαφέρουν πολύ ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός, ωστόσο δημιουργείται ένας προβληματισμός από τις αυξήσεις των τιμών που καταγράφονται τις ημέρες που στις συγκεκριμένες γραμμές δραστηριοποιείται μια εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα