«Η δημοκρατία μίλησε», ήταν τα πρώτα λόγια της Μαρίν Λεπέν μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit poll για τις γαλλικές εκλογές. Για την τρεις φορές υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας, το προβάδισμα του Εθνικού Συναγερμού δείχνει ότι οι ψηφοφόροι «με μια ξεκάθαρη ψήφο, έδειξαν την επιθυμία τους να γυρίσουν σελίδα μετά από επτά χρόνια της περιφρονητικής διακυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν», μεταδίδει η Le Monde.

«Τίποτα δεν έχει κερδηθεί και ο δεύτερος γύρος θα είναι καθοριστικός, για να μην πέσει η χώρα στα χέρια του συνασπισμού Nupes, μιας ακροαριστεράς με βίαιες τάσεις», προειδοποίησε. Για τη Μαρίν Λεπέν, ο δεύτερος γύρος θα είναι «αποφασιστικός για να δώσει στον Ζορντάν Μπαρντελά την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, για να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα η ανάκαμψη της Γαλλίας και η αποκατάσταση της ενότητας και της εθνικής αρμονίας».

«Χρειαζόμαστε την απόλυτη πλειοψηφία για να γίνει ο Μπαρντελά πρωθυπουργός υπό τον Εμανουέλ Μακρόν σε οκτώ ημέρες», πρόσθεσε.

«Κανένας Γάλλος, και εννοώ κανένας Γάλλος, δεν θα χάσει κανένα δικαίωμα. Αντιθέτως, τα δικαιώματα θα διασφαλιστούν και, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση, θα δημιουργηθούν νέα προς όφελος όλων», διαβεβαίωσε η Λεπέν.

Κάλεσμα συσπείρωσης από Μακρόν

Μετά τα exit polls ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε με το πρακτορείο ειδήσεων AFP και κάλεσε τους ψηφοφόρους να συσπειρωθούν πίσω από τους «ρεπουμπλικάνους και δημοκρατικούς» υποψηφίους στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή. Ο Μακρόν χαιρέτισε επίσης τη μεγάλη προσέλευση των ψηφοφόρων στον σημερινό πρώτο γύρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ