
Tην επιτυχή ολοκλήρωση της ιδιωτικής τοποθέτησης περίπου 3,2 εκατ. μετοχών από τους βασικούς μετόχους της, που αντιστοιχούν σε περίπου 4,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ανακοίνωσε η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON).
Η συναλλαγή αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ελεύθερης διασποράς και της ρευστότητας των μετοχών της εταιρίας.
Η ιδιωτική τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε σε τιμή 17,7 ευρώ ανά μετοχή μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών, με πολλαπλάσια υπερκάλυψη από πλήθος θεσμικών επενδυτών.
Παράλληλα, οι βασικοί μέτοχοι διατηρούν τη συνολική θέση τους σε επίπεδο άνω του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.
Οι βασικοί μέτοχοι έχουν συμφωνήσει σε περίοδο δέσμευσης 90 ημερών για πρόσθετες πωλήσεις μετοχών, με την επιφύλαξη συνήθων εξαιρέσεων, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη τους στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ΤΗΕΟΝ.
Συντονιστές
Στη συναλλαγή, η Berenberg και η UBS Europe SE ενήργησαν ως κοινοί παγκόσμιοι συντονιστές και κοινοί ανάδοχοι.
Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της ΤΗΕΟΝ, σχολίασε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση στο placement από πολλούς νέους και υφιστάμενους θεσμικούς επενδυτές. Το τελικό βιβλίο παραγγελιών υπερκαλύφθηκε πολλές φορές, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα ισχυρά αναπτυξιακά μας σχέδια. H διεύρυνση του free float, που ήταν ένα πάγιο επίμονο αίτημα των επενδυτών, θα στηρίξει τη δυναμική και θα διευκολύνει την πρόσβαση στις μετοχές της THEON. Είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε ως ομάδα. Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιούμαστε, διαθέτουμε πλέον ακόμη μεγαλύτερη βεβαιότητα πως θα επιτύχουμε υψηλότερες επιδόσεις και θα εξασφαλίσουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για τους επενδυτές μας.»


Latest News

Οι άξονες του στρατηγικού σχεδίου της Πειραιώς ως το 2028 - Τι αποκάλυψε ο Χρ. Μεγάλου
Ο CEO της Πειραιώς αναφέρθηκε και στη συμφωνία για την απόκτηση του 90% της μητρικής εταιρείας της Εθνικής Ασφαλιστικής

Θετικοί οι οιωνοί για τα AUMs των ελληνικών τραπεζών το 2025 - Τι εκτιμά η Jefferies
Τα υπό διαχείριση κεφάλαια (AUM) αυξήθηκαν κατά 9% το πρώτο τρίμηνο - Η Jefferies και οι ελληνικές τράπεζες

THEON: Αύξηση εσόδων 61%, νέες παραγγελίες ύψους 466 εκατ. ευρώ το 2024
Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα κατέγραψε η THEON το 2024 ενώ περαιτέρω ισχυρή ανάπτυξη προβλέπει για το 2025

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Τι αλλάζει με την ασφάλιση επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές - Οδηγός ΕΑΕΕ
Όλες οι επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ υποχρεούνται να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Εδραιώνει τη θέση της ως εργοδότης επιλογής η HELLENiQ ENERGY
Προσέλκυση ταλέντων, σύνδεση με Έλληνες του εξωτερικού και συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια

Tρόφιμα πρώτης ανάγκης διένειμε σε 598 οικογένειες η PCT
Έμπρακτη στήριξη ευάλωτων οικογενειών την πασχαλινή περίοδο από την COSCO - PCT

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται

Ο ΗΡΩΝ εγκαινιάζει τη νέα υπηρεσία αντλιών θερμότητας EcoHeat Pump
Μέσω της νέας υπηρεσίας EcoHeat Pump προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενεργειακού συμβούλου για την προμήθεια, πιστοποιημένη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, ενεργειακά αποδοτικών αντλιών θερμότητας

Ο Βασίλης Αναστασόπουλος νέος πρόεδρος της Henkel για Ελλάδα - Κύπρο
Ο Βασίλης Αναστασόπουλος θα διατηρήσει τις αρμοδιότητές του στη Henkel ως Head of Sales HCB Cluster WE South για Ελλάδα και Κύπρο