Παρά την πανδημία οι περισσότεροι επιχειρηματικοί κλάδοι της Viohalco έδειξαν ανθεκτικότητα με αποτέλεσμα ο ενοποιημένος ισολογισμός του 2020 να καταγράψει αναπροσαρμοσμένα ebitda 295 εκατ. ευρώ από 303 εκατ. το 2019, κέρδη προ φόρων 59 εκατ. (+85%) και καθαρά κέρδη 32,9 εκατ. από 16,7 εκατ. ευρώ το 2019.

Στην ενοποίηση περιλαμβάνεται ο τομέας του αλουμινίου και του χαλκού με την ElvalHalcor, ο τομέας των καλωδίων με τα Ελληνικά Καλώδια, ο τομέας των σωλήνων χάλυβα με τα Σωληνουργία Κορίνθου, ο τομέας του χάλυβα με τη Σιδενόρ και ο τομέας των ακινήτων με τη Noval.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Viohalco για το 2020 ανήλθε σε 3.850 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 8,3% έναντι του προηγούμενου έτους. Ολοι οι κλάδοι ήταν κερδοφόροι πλην της Σιδενόρ. Η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή μικτού μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

Την περσινή χρονιά υλοποιήθηκαν επενδύσεις συνολικού ύψους 285 εκατ. ευρώ. Ξεχωρίζει η ολοκλήρωση της επένδυσης και η έναρξη λειτουργίας του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου tandem στο εργοστάσιο της Elval στα Οινόφυτα.

Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα μειώθηκαν σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 92,3 εκατ. ευρώ (2019: 98,5 εκατ. ευρώ), κυρίως ως επακόλουθο των μειώσεων του spread των επιτοκίων που εφαρμόστηκαν σταδιακά σε όλες τις εταιρίες της Viohalco κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Οι αποσβέσεις της περιόδου διαμορφώθηκαν σε 132 εκατ. ευρώ (2019: 143 εκατ. ευρώ).

Το κεφάλαιο κίνησης μειώθηκε κατά 14% ή 125 εκ. ευρώ έναντι του 2019, ως απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης όλων των επιμέρους στοιχείων (πελάτες, πιστωτές και αποθέματα).

Ο καθαρός δανεισμός των εταιριών της Viohalco διαμορφώθηκε στα 1.529 εκατ. ευρώ (2019: 1.560 εκατ. ευρώ) πριν από την αναπροσαρμογή βάσει του ΔΠΧΑ 16. Μετά την αναπροσαρμογή βάσει του ΔΠΧΑ 16, ο καθαρός δανεισμός ανήλθε σε 1.581 εκατ. ευρώ (2019: 1.613 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Νίκος Καραμούζης: Με τριπλή εξαγορά «μπαίνει» στο ελαιόλαδο – Επένδυση 10 εκατ. ευρώ με την Inspiring Earth
Επιχειρήσεις |

Νίκος Καραμούζης: Με τριπλή εξαγορά «μπαίνει» στο ελαιόλαδο – Επένδυση 10 εκατ. ευρώ με την Inspiring Earth

Έναν νέο ισχυρό όμιλο στο ελαιόλαδο δημιουργούν οι SMERemediumCap και Inspiring Earth εξαγοράζοντας τις εταιρείες Λατζιμάς, Έλαια Σητείας-LASITIA και Olympian Green International

Βρεττού – Attica Bank: Το χρονοδιάγραμμα για τον 5ο τραπεζικό πόλο
Επιχειρήσεις |

Το χρονοδιάγραμμα της Attica Bank για τον πέμπτο τραπεζικό πόλο

Μετά το επίσημο χρίσμα της DBRS Morningstar, που «κατεβάζει» τις εκτιμώμενες ζημιές από τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων στα 400 εκατ. ευρώ για την Attica Bank, ο δρόμος είναι ανοιχτός για τα επόμενα βήματα