Η Κρήτη είναι αυτή τη στιγμή ο δημοφιλέστερος προορισμός του εξωτερικού για τις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με την TUI, ενώ η Ρόδος και η Κως βρίσκονται στην 3η και στην 4η θέση αντίστοιχα.
Η «Ελλάδα ξεκινάει τη νέα σεζόν με τον αέρα του περασμένου καλοκαιριού», εκτιμά ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού κολοσσού, ο Μάρεκ Άντριστσακ.
Τα «ταξίδια της εκδίκησης»
Η επιθυμία για ταξίδια το φετινό καλοκαίρι είναι μεγάλη, σημειώνει η Münchner Merkur και κάνει λόγο για τα «ταξίδια της εκδίκησης» (revenge travel), χρησιμοποιώντας έναν όρο με τον οποίο ο κλάδος του τουρισμού αναφέρεται στην διάθεση για ταξίδια μετά την πανδημία και την παρατεταμένη καραντίνα. «Με τους εμβολιασμούς να αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη, αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση ότι σύντομα θα είναι και πάλι εφικτά τα ταξίδια», δηλώνει ο κ. Άντριστσακ.
Στο ίδιο πνεύμα ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για τον τουρισμό, ο Τόμας Μπαράις, εξηγεί στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD ότι αναμένει σταδιακό άνοιγμα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. «Από τον Απρίλιο και τον Μάιο οι εμβολιασμοί θα επιταχυνθούν. Το αργότερο τον Μάιο, τον Ιούνιο και τους μήνες των διακοπών, θα είναι εμβολιασμένοι πολλοί», συμπληρώνει.
Σε ό,τι αφορά την τάση στις κρατήσεις, η TUI αναφέρει ότι η Κρήτη έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή «αγαπημένη» των Γερμανών, τη Μαγιόρκα, στην κορυφή της ζήτησης. Η Ρόδος και η Κως βρίσκονται επίσης στην πρώτη πεντάδα των δημοφιλών προορισμών εξωτερικού για φέτος, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται η τουρκική «Ριβιέρα».
Την προηγούμενη χρονιά η Ελλάδα κατάφερε να πείσει πολλούς παραθεριστές, με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού και καλά μελετημένο σχέδιο υγιεινής και ξεκινά τη σεζόν «με τον αέρα του περασμένου καλοκαιριού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Άντριστσακ στο Business Insider. Συνολικά πάντως, κατά την TUI, η Ισπανία παραμένει στην κορυφή της ζήτησης για τους Γερμανούς και κατά τη φετινή περίοδο διακοπών.
Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, η ζήτηση αυξήθηκε ήδη από πέρυσι, για διακοπές ιδιαίτερα στην Βαυαρία και στις γερμανικές ακτές στη Βαλτική. Αντίστοιχα, έχει μειωθεί σημαντικά το ενδιαφέρον για πολύ μακρινούς προορισμούς, καθώς, όπως εξηγεί ο επικεφαλής της TUI, ο λόγος τιμής – παροχών έχει πάψει να αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο προγραμματισμού των διακοπών και έχει αντικατασταθεί από την ευελιξία του ταξιδιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των κρατήσεων της TUI είναι αυτή τη στιγμή «ευέλικτες».
Επιπλέον, όπως τονίζει ο κ. Άντριστσακ, οι ταξιδιώτες είναι αυτή τη στιγμή πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους, επενδύοντας περίπου 25% περισσότερο από ό,τι το 2019.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Latest News
Οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2025
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει πρόσθετους δείκτες για τη δημιουργία και συσσώρευση των κυκλικών συστημικών κινδύνων
Φως στο τούνελ για δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Οι λύσεις που προτείνονται
Τράπεζες και κυβέρνηση βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση - Πώς «παγιδεύτηκαν» χιλιάδες οικογένειες που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο
Στην «κούρσα» για τα σπάνια ορυκτά μπαίνει η Ελλάδα – Μετά το γάλλιο ο διαγωνισμός για το αντιμόνιο
Οι ελληνικές σπάνιες γαίες και οι κρίσιμες πρώτες ύλες προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
ΣτΕ: Ποιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χτίσουν και ποιοι όχι
15 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις οριοθετήσεις των οικισμών, τις βασικές κατευθύνσεις του ΣτΕ για την πολεοδόμησή τους, αλλά και το τι θα ισχύει για τους νεότερους οικισμούς
Από δράπανα μέχρι τόρνους – Στο σφυρί 110 παλιά μηχανήματα των ΕΑΣ
Το Υπερταμείο για τις ανάγκες ανάπτυξης του κυβερνητικού πάρκου στον Υμηττό βγάζει σε ηλεκτρονική δημοπρασία αποχαρακτηρισμένο εξοπλισμό των ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ)
Γιατί η Ελλάδα δεν βγαίνει για περισσότερα κεφάλαια στις αγορές
Πριν λίγες ημέρες, ο ΟΔΔΗΧ «σήκωσε» ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. ευρώ, ήτοι το 50% του ποσού που θέλει για το 2025
Η Ελλάδα ψάχνει και για αντιμόνιο - Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός
Το αντιμόνιο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Κρίσιμων Ορυκτών Πρώτων Υλών της Ε.Ε. - Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού
Στο «χρονοντούλαπο» 392 υποθηκοφυλακεία - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές [γραφήματα]
Η Ελλάδα περνάει σε μια νέα εποχή με λιγότερο χαρτί και περισσότερη ταχύτητα
Εγκρίθηκε από το Ecofin η Αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο 64% η απορρόφηση
Τι περιλαμβάνει η αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου
Στα 8 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα το 2024
Πώς διαμορφώθηκαν οι καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση το 20024, σύμφωνα με την ΤτΕ