Τα σημαντικά καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά απασχόλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν σημαντική ώθηση στην χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης με τους βασικότερους δείκτες να καταγράφουν σημαντική άνοδο.

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 916.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο έναντι 379.000 τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για το υψηλότερο νούμερο των τελευταίων επτά μηνών. Παράλληλα το ποσοστό της ανεργίας, υποχώρησε στο 6% από το 6,2%. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 639.000 .

Αυξημένες προσδοκίες για την κερδοφορία

«Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αντανακλούν την χαλάρωση των περιορισμών, την επιτάχυνση του ρυθμού εμβολιασμών, αλλά και την ώθηση που δίνει η δημοσιονομική τόνωση», δήλωσε αναλυτής του Commonwealth Financial Network στο CNBC.

«Αν λέγατε πριν από ένα χρόνο ότι θα ήμασταν εδώ που είμαστε τώρα, κανείς δεν θα σας πίστευε», δήλωσε ο Thomas Hayes, πρόεδρος της Great Hill Capital LLC στη Νέα Υόρκη. “Από τη μία πλευρά, υπάρχουν ανησυχίες για πιθανή αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από την υποσχόμενη. Ταυτόχρονα, ωστόσο αρχίζει να υπάρχει μια μικρή κατανόηση ότι ίσως οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία είναι πολύ χαμηλές», πρόσθεσε.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με το φιλόδοξο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν αλλά και τους ταχείς ρυθμούς εμβολιασμών, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street