Δύο ανώτερα στελέχη της Credit Suisse αποχωρούν από την τράπεζα στον απόηχο της ανακοίνωσης ζημιών ύψους 4,7 δις δολαρίων που υπέστη η ελβετική τράπεζα από την κατάρρευση της Archegos Capital, σε συνέχεια της πρόσφατης κρίσης με την υπόθεση Greensill Capital.

Η Λάρα Γουόρνερ, στέλεχος στο τμήμα κινδύνου και ο Μπράιαν Τσιν, επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας, πρόκειται να αποχωρήσουν όπως ανακοίνωσε σήμερα η Credit Suisse. Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της από την κατάρρευση της Archegos θα ανέλθουν σε 4,7 δις δολάρια, φέρνοντας την τράπεζα αντιμέτωπη με ζημιές της τάξης των 960 εκατ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, η Credit Suisse ανέστειλε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, ύψους 1,5 δις ελβετικώ φράγκων και μείωσε κατά δύο-τρίτα το μέρισμα στο 0,10 φράγκο ανά μετοχή. Ο όμιλος θα διεξάγει έρευνα, μέσω εξωτερικού συνεργάτη, για τις υποθέσεις των Archegos και Greensill, Η τράπεζα «πάγωσε» τα μπόνους στα ανώτερα στελέχη της για το έτος.

«Οι σημαντικές ζημιές που σχετίζονται με την αποτυχία ενός hedge fund με έδρα τις ΗΠΑ είναι απαράδεκτες,» δήλωσε ο Τόμας Γκότσταιν, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, προσθέτοντας: «Σε συνδυασμό με τα πρόσφατα θέματα γύρω από τη χρηματοδότηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, αναγνωρίζω ότι αυτές οι υποθέσεις έχουν προκαλέσει σημαντική ανησυχία ανάμεσα στους μετόχους μας».

Η μετοχή της Credit Suisse έχει υποχωρήσει κατά 25% από τις αρχές Μαρτίου όταν βγήκε στο φώς η υπόθεση Greensill.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα