Το φράγμα των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασε  για πρώτη φορά η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων,  διπλασιάζοντας την αξία της μέσα σε δύο μήνες εξαιτίας της αυξανόμενης θεσμικής ζήτησης.
Η αξία του  Bitcoin, του μεγαλύτερου από τα 6.600 νομίσματα που παρακολουθεί η CoinGecko, ξεπερνά το 1 τρισ. δολ, με την τιμή του να υπερτριπλασιάζεται το 2021 στα  58.858 δολ. Τα πέντε επόμενα μεγαλύτερα νομίσματα – Ether, Binance Coin, Polkadot, Tether και Cardano – έχουν συνολική αξία περίπου 422 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το Bitcoin έχει εκτοξευτεί καθώς οι θεσμικοί επενδυτές, τοποθετούνται σε κρυπτονομίσματα, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις αποδόσεις τους σε μετρητά, σε έναν κόσμο σχεδόν μηδενικών επιτοκίων.
Σημειώνεται ότι η Tesla Inc. επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο Bitcoin και άρχισε να δέχεται πληρωμές στο κρυπτονόμισμα αυτό για τα αυτοκίνητά της. Επιπλέον, η Morgan Stanley επιτρέπει σε ορισμένους από τους πλουσιότερους πελάτες της να προσθέσουν bitcoin στα χαρτοφυλάκια τους,.
Το Bitcoin ενισχύθηκε σημαντικά  τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της Grayscale Bitcoin Trust , ότι θα μετατραπεί σε ETF. Η Grayscale Bitcoin Trust είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός κάτοχος του κρυπτονομίσματος στον κόσμο, με 34 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα η  Goinbase Global, η μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στον Nasdaq εντός του μήνα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto