Ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης έως και τουλάχιστον το 2023 προβλέπει για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμς Ντάιμον, υπό την προϋπόθεση η πλειοψηφία θα εμβολιαστεί και θα συνεχιστούν οι ομοσπονδιακές δαπάνες.

Στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της επενδυτικής τράπεζας, ο Ντάιμον εκφράζει την πεποίθηση ότι το οικονομικό πακέτο στήριξης, ένα πιθανό νομοσχέδιο για βελτίωση των υποδομών, ο επιτυχής εμβολιασμός αλλά και η ευφορία αναφορικά με το τέλος της πανδημίας, θα δώσουν σημαντική ώθηση στην οικονομία των ΗΠΑ.

«Αυτή η έκρηξη θα μπορούσε εύκολα να φτάσει το 2023», γράφει και προσθέτει ότι η οικονομική κατάσταση του μέσου Αμερικανού είναι σε «εξαιρετική κατάσταση».

Αύξηση του κατώτατου μισθού

Επισημαίνει επίσης, ότι η οικονομική ανάπτυξη που θα μπορούσαν να εγγράψουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα δύο χρόνια θα δημιουργήσει ευκαιρίες για “αντιμετώπιση προβλημάτων που απορρέουν από τις ανισότητες”.

Στο σημείωμά του τάσσεται υπέρ της αύξησης του ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού, βελτίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε γυμνάσια και κολέγια και διευκόλυνση των ατόμων με ποινικό μητρώο να βρουν θέσεις εργασίας.

Ο Ντάιμον υποστήριξε επίσης ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να υποστηρίξουν πολλές από αυτές τις πρωτοβουλίες εάν η κυβέρνηση υιοθετούσε αυστηρό προϋπολογισμό και διαφάνεια και πειθαρχία όσον αφορά τις δαπάνες της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή