Σκωτσέζικο ντους για την Google τα τελευταία 24ωρα. Λίγες ώρες μετά την δικαίωσή της στη δικαστική διαμάχη με την Oracle, η εταιρεία ανακοίνωσε την παραίτηση του επικεφαλής του τμήματος έρευνας Σάμι Μπέντζιο, εξέλιξη που αποτελεί πλήγμα στην Alphabet Inc στον απόηχο της απόλυσης των συναδέλφων του που αμφισβήτησαν τις πρακτικές της διοίκησης σε θέματα διαφορετικότητας.

Η αποχώρηση του Μπέντζιο έρχεται στον απόηχο της παραίτησης δύο μηχανικών σε διαμαρτυρία για την απόλυση του ερευνητή ΑΙ, Τίμιτ Γκεμπρού. Ο Μπέντζιο, διακεκριμένος επιστήμων, εργάστηκε περίπου 14 χρόνια στη Google και ήταν εκ των πρωτοπόρων στο δεκαετίες προτζεκτ γνωστό ως Google Brain, το οποίο εξέλιξε αλγορίθμους κρίσμους για την λειτουργία σύγχρονων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Η Σάρα Χούκερ, ερευνήτρια στο προτζεκτ Google Brain χαρακτήρισε την αποχώρηση του Μπέντζιο ως «μια τεράστια απώλεια για την Google”.

Σε email του προς την διοίκηση, ο Μπέντζιο τόνισε ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία για να κυνηγήσει «άλλες συναρπαστικές ευκαιρίες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη