Απρόσμενη πτώση στη βιομηχανική τους παραγωγή κατέγραψαν τον Φεβρουάριο η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, σε μια ένδειξη ότι η πανδημία έχει αρχίσει να πλήττει και δραστηριότητες που έως τώρα εμφανίζονταν ανθεκτικές.

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία μειώθηκε σε μηνιαία βάση κατά 1.6%, προκαλώντας δυσάρεστη έκπληξη στους αναλυτές, στη Γαλλία ο δείκτης υποχώρησε κατά 4,7% και στην Γερμανία παράμεινε στάσιμος.

Η βιομηχανική παραγωγή στην ζώνη του ευρώ έχει διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα τους τελευταίους μήνες, καθώς επωφελείται από την οικονομική ανάκαμψη κυρίως στην Κίνα.

Δυσοίωνες προβλέψεις

Ωστόσο, στην εσωτερική αγορά η επιδεινούμενη επιδημιολογική κατάσταση, η οποία έχει προκαλέσει το κλείσιμο αρκετών δραστηριοτήτων, ενδέχεται να επιφέρει πτώση στην παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του έτους. Εξάλλου, τα στοιχεία από Γερμανία και Γαλλία συνηγορούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία αποδίδεται κυρίως στη βουτιά κατά 11,4% στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ στη Γερμανία μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν επενδυτικά αγαθά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή