Μόλις 26 Tesla είχαν ταξινομηθεί τους τελευταίους 14 μήνες στην ελληνική αγορά, ενώ διαχρονικά δεν ξεπερνούν τα 40 αυτοκίνητα. Ξαφνικά όμως τον Μάρτιο οι πωλήσεις του αμερικάνικου ηλεκτρικού μοντέλου εκτοξεύτηκαν στα 164 οχήματα! Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόμη δίκτυο επίσημων αντιπροσώπων και οι πωλήσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του online καταστήματος της εταιρείας, όλοι παραδέχονται –ακόμη και οι ανταγωνιστές της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk- ότι οι επιδόσεις του πανάκριβου brand στην εγχώρια αγορά είναι εντυπωσιακές.

Ο λόγος που οι πωλήσεις της Tesla τον Μάρτιο σημείωσαν τόσο υψηλή άνοδο εκτιμάται ότι σχετίζεται με παραγγελίες που είχαν ήδη πραγματοποιηθεί τους προηγούμενους μήνες και παραδόθηκαν μαζικά τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως υποστηρίζουν πάντως στελέχη από τον κλάδο της αυτοκίνησης, σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Tesla στην Ελλάδα έχουν οι εταιρείες Leasing, οι οποίες κατέχουν υψηλό μερίδιο στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά στις περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι η αμερικάνικη εταιρεία με έδρα το Palo Alto της Καλιφόρνια, διαθέτει στην Ελλάδα όλη τη γκάμα της (Model 3, Model S, Model X) και από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει δημιουργήσει στην Αθήνα και το πρώτο Tesla Service Center.

Πέραν των μοντέλων της Tesla, η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει αρχίσει να εξελίσσεται στο καινούργιο big thing, με το συνολικό μερίδιο των BEV (οχήματα με συσσωρευτές) και των PHEV (επαναφορτιζόμενα οχήματα) να αγγίζει το 5% κατά το πρώτο δίμηνο του 2021, διπλάσιο έναντι του μεριδίου που είχε η συγκεκριμένη κατηγορία το 2020.

Αναλυτικά, στο πρώτο δίμηνο εφέτος καταγράφονται 707 νέες ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων (BEV και PHEV) από μόλις 117 το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ με βάση τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), το 2020 οι συνολικές ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτρικών (BEV) και plug-in υβριδικών (PHEV) μοντέλων άγγιξαν τις 2.135, σημειώνοντας ιστορικό υψηλό στην ελληνική αγορά, καθώς το 2019 είχαν πωληθεί μόλις 478. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι το 2018 είχαν πωληθεί συνολικά μόνον 186 αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά Ι.Χ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις