Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς επιβεβαίωσε σήμερα ότι στη χώρα σύντομα θα καθιερωθεί ένα σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» που θα επιτρέπει την επανεκκίνηση των ταξιδιών σε χώρες του εξωτερικού από τον επόμενο μήνα. Μάλιστα σύστησε στο βρετανικό κοινό να σκεφτεί να προβεί σε κράτηση καλοκαιρινών διακοπών στο εξωτερικό, αρκεί να εξετάσει τους κινδύνους που προκύπτουν.

Μια πηγή του υπουργείου δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μπει στον λεγόμενο «πράσινο κατάλογο» χωρών τον επόμενο μήνα, παρά την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφει. Στην ίδια πράσινη λίστα συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Γιβραλτάρ, η Μάλτα και πολλοί από τους τουριστικούς προορισμούς της Καραϊβικής Θάλασσας που επίσης θεωρούνται «πράσινοι».

Όπως εξήγησε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, «για πρώτη φορά, ο κόσμος μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται να επισκεφθεί τα αγαπημένα του πρόσωπα στο εξωτερικό, ή και προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά αυτό πρέπει να το κάνουμε πολύ, πολύ προσεκτικά, επειδή δεν θέλουμε να δούμε καμία επιστροφή του κορωνοϊού στη χώρα μας».

Όσοι επιστρέφουν στη Βρετανία από αυτές τις χώρες όπου ο ιός είναι υπό έλεγχο, δεν θα υποχρεούνται να τεθούν σε καραντίνα. Θα πρέπει μόνο να κάνουν ένα τεστ μετά την επιστροφής του, αντί για δύο που ισχύουν σήμερα. Επίσης στη βρετανική κυβέρνηση σκέφτονται να δώσουν στους ταξιδιώτες δωρεάν τεστ Covid για να τα κάνουν στο εξωτερικό, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία αλλά και το κόστος όλων αυτών των διαδικασιών, πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία