Άνοδο σημείωση η βιομηχανική παραγωγή για το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Φεβρουαρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 4,4% έναντι μείωσης 2,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019.
Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 4%.
Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Φεβρουαρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2021, παρουσίασε μείωση 2,3%.
Ο δείκτης του κλάδου του κλάδου παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης λοιπών ορυχείων και λατομείων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Φεβρουάριο 2021 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2021.
Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Φεβρουαρίου 2021 με τους αντίστοιχους δείκτες του Φεβρουαρίου 2020, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στην παραγωγή προϊόντων καπνού, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση στη βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών.
Latest News
Αλμα 5,8% στην βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Ποιος κλάδος καταγράφει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σύμφωνα με τα στοιχεία
Βιομηχανία: Παρέμειναν σταθερές οι τιμές παραγωγού τον Δεκέμβριο στην ευρωζώνη
Συγκρίνοντας τον Δεκέμβριο με τον Νοέμβριο του 2024, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 0,4% τόσο στη ζώνη του ευρώ
Τζιτζικώστας: «Στις 5 Μαρτίου το σχέδιο δράσης για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία»
Η πρόεδρος της Κομισιόν εγκαινίασε την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου με την αυτοκινητοβιομηχανία
Πτώση 0,8% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο [πίνακες]
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2024 - Δεκεμβρίου 2024 παρουσίασε μείωση 2,2% - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Στην «κούρσα» για τα σπάνια ορυκτά μπαίνει η Ελλάδα – Μετά το γάλλιο ο διαγωνισμός για το αντιμόνιο
Οι ελληνικές σπάνιες γαίες και οι κρίσιμες πρώτες ύλες προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Η Ελλάδα ψάχνει και για αντιμόνιο - Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός
Το αντιμόνιο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Κρίσιμων Ορυκτών Πρώτων Υλών της Ε.Ε. - Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού