Πράσινο φως για το άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων προτίθεται να ζητήσει από την επιτροπή λοιμωξιολόγων μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υποστηρίζει το αίτημα των εμπόρων να καταργηθεί ως προϋπόθεση για την επίσκεψη σε καταστήματα το τηλεφωνικό ραντεβού (click inside).

Όπως είπε μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, “προφανώς η ύπαρξη του click inside μειώνει την αγοραστική κίνηση. Το αίτημα του εμπορικού κόσμου είναι να μην υπάρχει ραντεβού. Εγώ, αν με ρωτάτε, ως υπουργός Ανάπτυξης, το υποστηρίζω. Δεν προαναγγέλλουμε τίποτα. Αυτό θα συζητηθεί πρώτα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων”. Συμπλήρωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, “θα συνεχίσουμε άλλη μία εβδομάδα με το click inside, να δούμε πώς πηγαίνει ο ιός. Θα δούμε τα στοιχεία κυρίως της Τετάρτης, της Πέμπτης και της Παρασκευής που πια θα είναι αρκετές μέρες και θα θέσουμε το ζήτημα στην Επιτροπή”.

 Self tests και στο λιανεμπόριο

Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι η χρήση των self tests θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο στη χρήση του, θα ανοίξουν κάποια στιγμή τα ΑΜΚΑ και των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους και θα γνωρίζουν όσοι πηγαίνουν στο μαγαζί ότι είναι υγιείς”.

Αναφορικά με το εάν ο τουρισμός μπορεί να ανοίξει με κλειστή εστίαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως “μπορεί να ανοίξει. Προφανώς και είναι πολύ καλύτερο να ανοίξει μαζί με την εστίαση. Ο τουρισμός είναι να ανοίξει 14 Μαΐου. Έχουμε έναν μήνα ακόμα. Η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι μέχρι τότε στην Ελλάδα μάλλον θα έχουμε πάει πολύ καλύτερα. Μένει να αποδειχθεί στην πραγματικότητα”.

Όσο για το Πάσχα, είπε πως “θα δούμε τις επόμενες ημέρες», συμπληρώνοντας πως «δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορονοϊού”.

Για τις μετακινήσεις των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, είπε πως εάν ισχύσει το λεγόμενο “πράσινο διαβατήριο” για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι της στιγμής και θα τεθεί στην ώρα του προς συζήτηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα