Το 2012, ο Sung Kook Bill Hwang παραδέχθηκε την ενοχή του για απάτη σχετικά με το παράνομο εμπόριο κινεζικών τραπεζικών μετοχών και κατέβαλε 44 εκατομμύρια δολάρια στις αρχές των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διακανονισμός.
Από όταν όμως τιμωρήθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και του Χονγκ Κονγκ για παραβιάσεις των κανόνων διαπραγμάτευσης μετοχών, ο γνωστός επενδυτής της Νέας Υόρκης ξαναχτίστηκε την περιουσία του, φθάνοντάς την στα περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι κορυφαίες τράπεζες της Wall Street ανταγωνίστηκαν και πάλι για την επιχείρησή του. Και τα ταμεία του φιλανθρωπικού ιδρύματος διογκώθηκαν από εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, γράφει ο Lawrence Delevingne του Reuters.
Ο Χουάνγκ κέρδισε πάλι πολλά χρήματα, εμπνευσμένος από την χριστιανική του πίστη, κατά τα λεγόμενά του.
«Όταν δημιουργούμε καλές εταιρείες μέσω του καπιταλισμού που ο Θεός έχει επιτρέψει, βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων…. Ο Θεός χαίρεται με αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Χούανγκ πριν μερικά χρόνια. Ο ίδιος τυγχάνει γιος πάστορα και ιεραποστόλου!
Ωστόσο, ο Hwang κατάφερε κάπως να τα κάνει πάλι μαντάρα με τα οικονομικά του.
Το φιάσκο της Archegos Capital Management του Χουάνγκ μετριέται σε δεκάδες δις δολάρια με μυστικές τοποθετήσεις που ενείχαν επικίνδυνο βαθμό μόχλευσης, οι οποίες προκάλεσαν με μεγάλη τρικυμία στην αγορά.
Το χαρτοφυλάκιο του θρησκευόμενου Ασιάτη που από την περασμένη Παρασκευή διαχειρίζονται «λύκοι της Wall Street», όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η Wells Fargo & Co, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας άξιζε περί τα 40.000.000.000 δολάρια.
Πλέον, με τις ρευστοποιήσεις να συνεχίζονται οι αναλυτές εικάζουν ότι περισσότερα από 100.000.0000.000 δολάρια χάθηκαν σε μέσα σε λίγα 24ωρα!
Τι απέμεινε; Δύσκολο να αποτιμήσει κανείς με σιγουριά, αλλά ο Χουάνγκ φέρεται να απέμεινε με την αγαπημένη του Βίβλο στο χέρι, αυτή που δεν λείπει ούτε από το γραφείο του, στο κτήριο που στεγάζει το στρατηγείο της Archegos στο Μανχάταν, απέναντι από το εμβληματικό Carnegie Hall.
Ο Ασιάτης πρώην εκατομμυριούχος κατέχει πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες από το UCLA και MBA από το Carnegie Mellon και ξεκίνησε ως πωλητής στις εταιρίες Peregrine Securities και Hyundia Securities.
Ξεχώρισε γρήγορα για τις ικανότητές του, τις οποίες διέκρινε ένας «λύκος» των αγορών, ο πολύς Τζούλιαν Ρόμπερτσον, ο οποίος τον πήρε υπό την προστασία του. Ο νεαρός Χουάνγκ έγινε ένας από τους προστατευόμενους του στην επενδυτική εταιρία που του ανήκε, την Tiger Management και όταν την έκλεισε το 2000, έδωσε 25.000.000 δολάρια στον Χουάνγκ για να στήσει το δικό του fund.
Το ονόμασε Tiger Asia Management και μέσα σe λίγα χρόνια μεγαλούργησε αφού σύμφωνα με την Wall Street Journal, στο peak της τα περιουσιακά στοιχεία της ξεπέρασαν τα 5.000.000.000 δολάρια. Εκεί έσκασε και το πρώτο χαστούκι, όταν έγινε γνωστό ότι η εταιρία του Χουάνγκ είχε χειραγωγήσει την αγορά, έχοντας εσωτερική πληροφόρηση.
Ο θρησκευόμενος Ασιάτης πλήρωσε περί τα 60.000.000 δολάρια πρόστιμο για να αποφύγει καουργηματικές διώξεις από την Κίνα, ενώ οι προσωπικές του απώλειες ανήρθαν σε 16.000.000 δολάρια.
Το 2013 ίδρυσε την Archegos Capital Management και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος που πίστευε ότι ο Θεός είναι πάντα δίπλα του.
Και μπορεί όντως ο Μεγαλοδύναμος να ήταν, δεν ήταν όμως κανείς άλλος όταν οι «λύκοι» της Wall Street έπεσαν πάνω του για να διασφαλίσουν τις λιγότερες δυνατές απώλειες όταν ο Χουάνγκ δεν μπόρεσε να «κρατήσει» και να καλύψει με εγγυήσεις, τις θέσεις του στην αγορά.
Μια αγορά που ενίοτε κλείνει τα μάτια της σε ανθρώπους σαν τον Ασιάτη που είχε παρελθόν και τον οποίο οι ίδιες τράπεζες που δάνεισαν δεν μπήκαν καν στον κόπο να ελέγξουν!
Όσο για τους δυστυχείς επενδυτές που έχασαν τα λεφτά τους μέσα σε λίγες ημέρες, μάλλον αναζητούν κάτι άλλο που δεν είναι ούτε η Βίβλος ούτε το Ευαγγέλιο, για να «περιποιηθούν» τον άνθρωπο που είναι πλέον ένας γυμνός «αρχηγός».
Latest News
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χαΐτογλου - Ο άνθρωπος πίσω από τον «Μακεδονικό Χαλβα»
Ήταν πρόεδρος της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ - Ιδρύθηκε το 1924 στη Θεσσαλονίκη και είχε την μορφή οικοτεχνίας στο κέντρο της πόλης
Περιουσίες με… βαριά ιστορία μένουν στα αζήτητα – Ψάχνουν αγοραστή, αλλά δεν βρίσκουν
Οι πλειστηριασμοί έφθασαν για ιστορικά ακίνητα που έγραψαν ιστορία - Από τον Πύργο του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη μέχρι την κατοικία Μουσείο του Εμφιετζόγλου
Βαρδής Βαρδινογιάννης: «Πενήντα χρόνια που καθόρισαν τη ζωή μου…» - Ο απολογισμός του ηγέτη της Motor Oil
Η πετρελαϊκή κρίση του ’73, η ένταξη στην ΕΟΚ, η Saudi Aramco, το ΧΑ και οι ΑΠΕ – Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης θυμάται…
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Από τους Καλούς Λιμένες, στην ναυτιλιακή αυτοκρατορία
Από τη ΣΕΚΑ της μίας «μάνας» ξεκίνησε η αυτοκρατορία της οικογένειας - Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η Avin International
Πώς ο Βαρδής Βαρδινογιάννης έχτισε την αυτοκρατορία της Motor Oil
Ο όμιλος που διοικούσε ο Βαρδής Βαρδινογιάννης - Το deal με Ελλάκτωρ - Οι ΑΠΕ, η ηλεκτροπαραγωγή και το υδρογόνο
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος επιχειρηματίας
Με ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά στον τόπο και το κοινό καλό, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ξεχώρισε για τη βαθιά του αγάπη στην πατρίδα και τον συνάνθρωπο
Από το deal με την Walmart στη φιλοξενία του Σταϊνμάιερ – Το «αποτύπωμα» της οικογένειας Κίκιζα
Η οικογένεια Κίκιζα έχει πολυετή παρουσία στο επιχειρείν – Από τα ζυμαρικά Μέλισσα στο ελαιόλαδο με την Terra Creta
Από το αμπέλι μέχρι την πολιτική: Η συναρπαστική ζωή του Γιάννη Μπουτάρη
Οραματιστής, ανεξάντλητος, απολαυστικός, όπως και τα κρασιά του, ο κυρ-Γιάννης Μπουτάρης πέθανε στα 82 του - Το ταξίδι του από τους αμπελώνες στον Δήμο Θεσσαλονίκης
Από τον Φιξ στις μικροζυθοποιίες: Οι «εμφύλιοι» και οι στρατηγικές που σημάδεψαν την αγορά μπίρας
Πλούσια σε ανταγωνισμούς και πάθη η ιστορία της αγοράς μπίρας στην Ελλάδα – Τα γεγονότα σταθμοί στην 150 πορεία της