Η τεράστια σημασία της ενημέρωσης – εκπαίδευσης όλων των βασικών συντελεστών του ελαιοκομικού τομέα, από τους ελαιοπαραγωγούς, ελαιουργούς, μεταποιητές, διακινητές, έως τους καταναλωτές των ελαιοκομικών προϊόντων, επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της ανοιχτής διαδικτυακής συζήτησης της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ», με θέμα : “Διαδικασία ανάδειξης της ποιότητας του ελαιολάδου, από την καλλιέργεια μέχρι την κατανάλωση του».
Στην εν λόγω συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ – FILAIOS TALKS» της Λέσχης, συμμετείχε ο χημικός, σύμβουλος ελαιοποίησης, ελαιοποιός, γευσιγνώστης με συμμετοχές και σε διεθνή πάνελ, αγρότης ελαιοπαραγωγός, ελαιουργός πρότυπου κλειστού τύπου ελαιουργείου και Αντιπρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ Βασίλης Καμβύσης, ο Σύμβουλος επιχειρήσεων, εισηγητής σεμιναρίων ελαιολάδου,Pro Olive Oil Expert, γευσιγνώστης, ειδικός σε πιστοποιήσεις επιχειρήσεων & Γεν. Διευθυντής της εταιρίας «Paratus Europe ΕΠΕ» Γιάννης Καρβέλας και η Γεωπόνος, Εμπειρογνώμων – Δοκιμάστρια Παρθένων Ελαιολάδων & ιδρύτρια της εταιρίας “Mykonos Olive Oil Tasting” Αννίτα Ζάχου.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΦΙΛΑΙΟΣ Γιώργος Οικονόμου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν εκτενώς στην έννοια της ποιότητας, ευρύτερα, αλλά και ειδικότερα του ελληνικού ελαιολάδου, στην αντίληψη των καταναλωτών στις διεθνείς αγορές για το ελληνικό ελαιόλαδο, καθώς και στην ανάγκη διακίνησης και εξαγωγής επώνυμων προϊόντων με προστιθέμενη αξία.
Παράλληλα καταγράφηκαν οι αιτίες της περιορισμένης παρουσίας ελληνικών brands στη διεθνή αγορά, οι προσπάθειες για ανάπτυξη του ελαιοτουρισμού και η συμβολή του στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και των πωλήσεων του εθνικού μας προϊόντος, η σημασία της γαστρονομίας ως μέσο ανάδειξης του ελαιολάδου και δημιουργίας ελαιοκουλτούρας και άλλα θέματα.
Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ της ΦΙΛΑΙΟΣ έχουν ήδη φιλοξενήσει ενδιαφέρουσες θεματολογίες και σημαντικές προσωπικότητες του ελαιοκομικού – και όχι μόνο – τομέα, και ειδικότερα τις επόμενες ενότητες:
– Ελιά, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή. Γρηγ. Αντωνιάδης, Πρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ – Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace
– Ελαιόλαδα με υψηλές φαινόλες και η συμβολή τους στην υγεία. Απόστ. Κυριτσάκης, M/Sc., Ph.D. Καθηγητής Ελαιολάδου – Λιπαρών Υλών & Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες για την Υγεία και τα Αγροτικά Προϊόντα – Ελένη Ζώτου, Ελαιοπαραγωγός και ιδρύτρια της εταιρείας Golden Tree Bio Organic Olive Oil Kalyves Chalkidikis
– Παραδοσιακά και Σύγχρονα μοντέλα Επικοινωνίας του Ελαιοκομικού Τομέα. Νίκ. Μιχαλίτσης, Επικοινωνιολόγος Μ.Α. και Managing Director της εταιρείας Hop On Communications – Αντ. Ζεάκης, General Manager της εταιρείας Upthink Digital Agency.
– Ελαιόλαδο: Μια αιρετική προσέγγιση. Βασ. Καμβύσης, Χημικός, Σύμβουλος ελαιοποίησης, Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΦΙΛΑΙΟΣ – Γιάν. Καρβέλας, Pro Olive Oil Expert και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Paratus Europe ΕΠΕ
– Ελαιοκομικός Τομέας: Τι δεν έγινε, που είμαστε σήμερα και τι μπορεί να γίνει. Παν. Καραντώνης, τ. Διευθυντής ΕΣΒΙΤΕ και Μέλος Δ.Σ. της ΦΙΛΑΙΟΣ -Βαγγ. Διβάρης, τ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τ. Πρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ
Οι εκδηλώσεις της ΦΙΛΑΙΟΣ πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη:
- ΑΛΤΙΣ , BASF, INTERAMERICAN
- AGROVIM, OLIVARTIA, VELTIA
Όλοι οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ – FILAIOS TALKS, είναι προσβάσιμοι στην ιστοσελίδα της Λέσχης, https://filaios.org/draseis/webinars/
Latest News
Πρωτεΐνη: Το νέο «χρυσάφι» της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών [πίνακες]
Ποιες βιομηχανίες τροφίμων επενδύουν σε νέους κωδικούς με υψηλή πρωτεΐνη – Η πρωτοπορία σε γαλακτοκομικά και μπάρες - Τα μερίδια και οι ανακατατάξεις
Τελική ευθεία για το deal της Attica Bank - Στη Βουλή η συμφωνία των μετόχων
Οι όροι της συμφωνίας Attica Bank – Παγκρήτια Τράπεζα - Την Τρίτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή
Ο Γιώργος Σκούρας αλλάζει πίστα μετά την εξαγορά οινοποιείου στη Μαντίνεια
Νέα οινοποιητική μονάδα στην καρδιά της ζώνης «Μαντινεία» απέκτησε ο Γιώργος Σκούρας – Στα 3 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις - Τα επόμενα βήματα
Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού οι κουτσουρεμένες αυξήσεις στις τραπεζικές καταθέσεις
Σε περιορισμένη κλίμακα και με καθυστέρηση πέρασαν στους Έλληνες καταθέτες οι αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ τονίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού
Εκτός σχολικών γευμάτων η Γιαννίτσης Logistics και «καμπάνα» 330 χιλ.
Τι αποφάσισε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Γιαννίτσης Logistics
Έρευνα για καρτέλ στην αγορά δημητριακών ξεκίνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού
Έρευνα για τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή / και κάθετων συμπράξεων - Τα επόμενα βήματα
ISOMAT: Οι επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού θέτουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές
Στο πλαίσιο της στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού, η ISOMAT διερευνά την υιοθέτηση νέων εργαλείων RPA (Robotic Process Automation) και BPA (Business Process Automation)
Εξοικονομώ 2021: Παράταση προθεσμίας για την ολοκλήρωση εργασιών
Η παράταση θα ισχύσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2024
Εκτινάχθηκε ο τζίρος καταλυμάτων και εστίασης τον Μάιο
Η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και η μικρότερη στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας
88η ΔΕΘ: Σε 16 εκδηλώσεις θα συμμετάσχει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο
Δεκαέξι θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εστιασμένες στις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις - Τι θα περιλαμβάνουν