Η τεράστια σημασία της ενημέρωσης – εκπαίδευσης όλων των βασικών συντελεστών του ελαιοκομικού τομέα, από τους ελαιοπαραγωγούς, ελαιουργούς, μεταποιητές, διακινητές, έως τους καταναλωτές των ελαιοκομικών προϊόντων, επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της ανοιχτής διαδικτυακής συζήτησης της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ», με θέμα : “Διαδικασία ανάδειξης της ποιότητας του ελαιολάδου, από την καλλιέργεια μέχρι την κατανάλωση του».

Στην εν λόγω συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ – FILAIOS TALKS» της Λέσχης, συμμετείχε ο χημικός, σύμβουλος ελαιοποίησης, ελαιοποιός, γευσιγνώστης με συμμετοχές και σε διεθνή πάνελ, αγρότης ελαιοπαραγωγός, ελαιουργός πρότυπου κλειστού τύπου ελαιουργείου και Αντιπρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ Βασίλης Καμβύσης, ο Σύμβουλος επιχειρήσεων, εισηγητής σεμιναρίων ελαιολάδου,Pro Olive Oil Expert, γευσιγνώστης, ειδικός σε πιστοποιήσεις επιχειρήσεων & Γεν. Διευθυντής της εταιρίας «Paratus Europe ΕΠΕ» Γιάννης Καρβέλας και η Γεωπόνος, Εμπειρογνώμων – Δοκιμάστρια Παρθένων Ελαιολάδων & ιδρύτρια της εταιρίας “Mykonos Olive Oil Tasting” Αννίτα Ζάχου.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΦΙΛΑΙΟΣ Γιώργος Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν εκτενώς στην έννοια της ποιότητας, ευρύτερα, αλλά και ειδικότερα του ελληνικού ελαιολάδου, στην αντίληψη των καταναλωτών στις διεθνείς αγορές για το ελληνικό ελαιόλαδο, καθώς και στην ανάγκη διακίνησης και εξαγωγής επώνυμων προϊόντων με προστιθέμενη αξία.

Παράλληλα καταγράφηκαν οι αιτίες της περιορισμένης παρουσίας ελληνικών brands στη διεθνή αγορά, οι προσπάθειες για ανάπτυξη του ελαιοτουρισμού και η συμβολή του στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και των πωλήσεων του εθνικού μας προϊόντος, η σημασία της γαστρονομίας ως μέσο ανάδειξης του ελαιολάδου και δημιουργίας ελαιοκουλτούρας και άλλα θέματα.

Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ της ΦΙΛΑΙΟΣ έχουν ήδη φιλοξενήσει ενδιαφέρουσες θεματολογίες και σημαντικές προσωπικότητες του ελαιοκομικού – και όχι μόνο – τομέα, και ειδικότερα τις επόμενες ενότητες:

– Ελιά, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή. Γρηγ. Αντωνιάδης, Πρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ – Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace

– Ελαιόλαδα με υψηλές φαινόλες και η συμβολή τους στην υγεία. Απόστ. Κυριτσάκης, M/Sc., Ph.D. Καθηγητής Ελαιολάδου – Λιπαρών Υλών & Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες για την Υγεία και τα Αγροτικά Προϊόντα – Ελένη Ζώτου, Ελαιοπαραγωγός και ιδρύτρια της εταιρείας Golden Tree Bio Organic Olive Oil Kalyves Chalkidikis

– Παραδοσιακά και Σύγχρονα μοντέλα Επικοινωνίας του Ελαιοκομικού Τομέα. Νίκ. Μιχαλίτσης, Επικοινωνιολόγος Μ.Α. και Managing Director της εταιρείας Hop On Communications – Αντ. Ζεάκης, General Manager της εταιρείας Upthink Digital Agency.

– Ελαιόλαδο: Μια αιρετική προσέγγιση. Βασ. Καμβύσης, Χημικός, Σύμβουλος ελαιοποίησης, Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΦΙΛΑΙΟΣ – Γιάν. Καρβέλας, Pro Olive Oil Expert και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Paratus Europe ΕΠΕ

– Ελαιοκομικός Τομέας: Τι δεν έγινε, που είμαστε σήμερα και τι μπορεί να γίνει. Παν. Καραντώνης, τ. Διευθυντής ΕΣΒΙΤΕ και Μέλος Δ.Σ. της ΦΙΛΑΙΟΣ -Βαγγ. Διβάρης, τ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τ. Πρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ

Οι εκδηλώσεις της ΦΙΛΑΙΟΣ πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη:

  • ΑΛΤΙΣ , BASF, INTERAMERICAN
  • AGROVIM, OLIVARTIA, VELTIA

Όλοι οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ – FILAIOS TALKS, είναι προσβάσιμοι στην ιστοσελίδα της Λέσχης, https://filaios.org/draseis/webinars/

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ελληνικά Γαλακτοκομεία: «Κλείδωσε» η εξαγορά της Κάμπος Χίου από την οικογένεια Σαράντη
Επιχειρήσεις |

«Κλείδωσε» η εξαγορά της Κάμπος Χίου από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη

Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις του θεσσαλικού ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία με την Κάμπος Χίου – Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από τη χιώτικη εταιρεία