
Στα 508,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες της WIND Ελλάς για το 2020 σημειώνοντας μικρή μείωση της τάξης του 1,7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ για το ίδιο διάστημα τα EBITDAal διαμορφώθηκαν σε 135,9 εκατ. ευρώ με πτώση 1,2%.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας προσαρμοσμένα στη μείωση των τελών τερματισμού κινητής, τα έσοδα από υπηρεσίες λιανικής αυξήθηκαν κατά 0,8% ενώ προσαρμοσμένο στην επίπτωση της απόσχισης του παθητικού εξοπλισμού του δικτύου κινητής το EBITDAaL αυξήθηκε κατά 1,3%.
Η πελατειακή βάση της WIND παρουσίασε αύξηση:
+3% πελάτες κινητής με συμβόλαιο φτάνοντας τις 924.000
+1,2% πελάτες σταθερής, φτάνοντας τους 630.000 συνολικά
+9,6% στα νοικοκυριά με συνδυαστικές υπηρεσίες που ξεπέρασαν τις 252.000
+3,4% στους εταιρικούς πελάτες που αυξήθηκαν στις 80.500
Η διείσδυση των γραμμών νέας γενιάς στη βάση των πελατών σταθερής τηλεφωνίας (225.000 συνδρομητές σταθερής νέας γενιάς) διαμορφώθηκε σε 35,7%.
Σημαντικές εξελίξεις που σηματοδοτούν την επιτυχή υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής και του μετασχηματισμού της WIND κατά τη διάρκεια του 2020, ήταν:
- Η ολοκλήρωση της απόσχισης του παθητικού εξοπλισμού δικτύου κινητής με εξασφαλισμένες ταμειακές εισροές €400 εκατ.
- Η απόκτηση άδειας φάσματος 5G και η εκκίνηση της λειτουργίας υπηρεσιών 5G
- Η εκκίνηση παροχής υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα με την επιτυχημένη συμμετοχή στον διαγωνισμό Σύζευξις ΙΙ
Επενδύσεις
Οι επενδύσεις στη διάρκεια του 2020 αυξήθηκαν κατά 3,3% ετησίως, αγγίζοντας τα 90 εκατ. ευρώ, που κατευθύνθηκαν στην ταχύτερη επέκταση των δικτύων 4G/5G, στο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς πανελλαδικά και στην ψηφιοποίηση των υποδομών της εταιρείας.
Τι αναφέρει CEO Νάσος Ζαρκαλής
«Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η WIND έδειξε ανθεκτικότητα στις οικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις της το 2020. Διατηρήσαμε σταθερά τα έσοδα και την κερδοφορία της εταιρείας, πετύχαμε αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης και ταυτόχρονα συνεχίσαμε με επιτυχία την στρατηγική στόχευσης των νοικοκυριών με συνδυαστικές υπηρεσίες κινητής και σταθερής, καθώς επίσης και των εταιρικών πελατών.
Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, την χρονιά που πέρασε άλλαξε ριζικά ο τρόπος με τον οποίο οι συνδρομητές επέλεξαν να επικοινωνούν και να συναλλάσσονται μαζί μας, γεγονός που μας έδωσε την ευκαιρία να επιταχύνουμε σημαντικά τoν ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας με έμφαση στις online πωλήσεις και την ψηφιακή εξυπηρέτηση.
Βγαίνουμε από μια δύσκολη χρονιά με βελτιωμένες προτάσεις για τους συνδρομητές μας και ένα ενισχυμένο επιχειρηματικό μοντέλο και ισχυρή πεποίθηση ότι το 2021 θα είναι έτος ανάπτυξης και επιστροφής στην κανονικότητα για την ελληνική κοινωνία», σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα του 2020, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.
Ορόσημα το 2020
Η ολοκλήρωση της απόσχισης του παθητικού εξοπλισμού δικτύου κινητής με εξασφαλισμένες ταμειακές εισροές 400 εκατ. ευρώ, η απόκτηση άδειας φάσματος 5G και η εκκίνηση της λειτουργίας υπηρεσιών 5G και η εκκίνηση παροχής υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα με την επιτυχημένη συμμετοχή στον διαγωνισμό Σύζευξις ΙΙ ήταν τα ορόσημα του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με την εταιρεία, τα οποία σηματοδοτούν την επιτυχή υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής και του μετασχηματισμού της WIND.
Ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο
Οι επιπτώσεις της πανδημίας επηρέασαν και το πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς η ελληνική οικονομία παραμένει τμηματικά ανενεργή. Ωστόσο η WIND προσάρμοσε το επιχειρηματικό της μοντέλο με επιτυχία και ως αποτέλεσμα αναμένει περιορισμένες οικονομικές επιπτώσεις σε σύγκριση με προηγούμενες περιόδους.
Λαμβάνοντας υπόψη το άνοιγμα της οικονομίας, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, η WIND αναμένει ότι θα επιτύχει σημαντική επιτάχυνση στις λειτουργικές και οικονομικές της επιδόσεις.


Latest News

Πράσινο φως στον Στάσση για άλλα τρία χρόνια στο τιμόνι της ΔΕΗ - Η απόφαση των μετόχων
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ανανέωσε τη θητεία του Γιώργου Στάσση ως CEO της εταιρείας μέχρι της 15 Απριλίου 2028 - Οι νέες μπίζνες του ομίλου

Η Intralot επεκτείνει το συμβόλαιό της με τη Λοταρία του New Hampshire μέχρι το 2033
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η τεχνολογική υποδομή της Λοταρίας θα αναβαθμιστεί με νέα τερματικά της Intralot

Συνεργασία ψηφιακής διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο Digital Realty - Space Hellas
Η συνεργασία Digital Realty - Space Hellas ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο της δεύτερης και αναδεικνύει την Κρήτη σε κομβικό σημείο διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Στάσση – Νέα τριετής θητεία για τον Πρόεδρο και CEO της ΔΕΗ
Πραγματοποιείται σήμερα 16 Απριλίου η ΕΓΣ των μετόχων για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΕΗ – «Άρωμα γυναίκας» στη διοίκηση – Ο νέος ρόλος για Καρακούση

Ευκαιρίες και κίνδυνοι για τις τράπεζες από νέες μειώσεις επιτοκίων
Σε ετοιμότητα για τα επιτόκια βρίσκονται οι διοικήσεις των τραπεζών - Τα σχέδια που επεξεργάζονται και τα σενάρια

Έδωσαν τα χέρια «Γαλαξίας» και Παπαγεωργίου - Τι απομένει για την εξαγορά
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο Γαλαξίας έχει υπογράψει προσύμφωνο εξαγοράς - Έχει γίνει οικονομικός έλεγχος και έχει καθοριστεί το τίμημα

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς