
Μια νέα προσπάθεια προτίθεται να ξεκινήσει η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), με στόχο την θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων στην ελληνική σημαία.
Όπως σημειώνει ο νέος πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ κ. Γιώργος Κουμπενάς, η αναβίωση της ελληνικής κρουαζιέρας είναι ένας από τους στόχους του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης που ανεδείχθη από τις πρόσφατες εκλογές. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσουμε εν ευθέτω χρόνω με τους αρμόδιους φορείς, σχολίασε ο κ. Κουμπενάς, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.
Σημειώνεται ότι εδώ και 13 χρόνια όπως και ο ίδιος εξήγησε έχει υποσταλεί η ελληνική σημαία από την κρουαζιέρα και αυτό το καθεστώς θα πρέπει να αλλάξει.
Σχέσεις με άλλους φορείς
Ένα ακόμη κρίσιμο για την ΕΚΦΝ θέμα είναι οι σχέσεις με τους άλλου φορείς που επίσης εκπροσώπους την κρουαζιέρα όπως είναι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτίας (ΣΕΕΝ) και η Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας (Clia).
Ο κ. Κουμπενάς σημειώνει ότι με τον ΣΕΕΝ θα επιδιωχθεί μία συνεργασία σε πολλά θέματα που έχουν κοινές θέσεις ενώ για την Clia σημείωσε ότι και οι δυο φορείς δραστηριοποιούμαστε για να εκπροσωπούμε τα συμφέροντα της κρουαζιέρας. Οι δρόμοι μας είναι παράλληλοι. Εμείς σαν ΕΕΚΦΝ έχουμε ως μέλη μας όχι μόνο εταιρείες κρουαζιέρας και ως εκ τούτου θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τα δικά τους θέματα συμπλήρωσε.
Μιλώντας επίσης ο κ. Κουμπενάς αμέσως με την εκλογή στη θέση του προέδρου της ΕΕΚΦΝ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα, σύμφωνα με τα προγράμματα δράσης, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο. Σήμερα, που ζούμε δύσκολες καταστάσεις, ένεκα της πανδημίας, η λήψη νέων επιπρόσθετων μέτρων στον τομέα δραστηριότητας μας είναι επιβεβλημένη, για να είναι ασφαλής η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην χώρα μας. Με μεγάλη ικανοποίηση, διαπιστώνεται η συνεχιζόμενη εγγραφή νέων μελών. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι βοηθά σε μία στενότερη συνεργασία με όλους τους Φορείς που ασχολούνται με το αντικείμενο, προκειμένου για την επίτευξη των κοινών μας στόχων. Συντόμως θα Συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσει επείγοντα θέματα που αφορούν την ετοιμότητα των λιμένων, καθώς και των μέτρων που πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν προς υλοποίηση”.
Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΚΦΝ είναι η εξής: Κουμπενάς Γεώργιος / Πρόεδρος, Κανακάρης Γεράσιμος / Αντιπρόεδρος, Ευσταθίου Ιωάννης / Αντιπρόεδρος, Βερναρδάκης Δημοσθένης / Γενικός Γραμματέας, Γκάζικας Βασίλειος / Ταμίας. Μέλη (με αλφαβητική σειρά): Αλμπέρτης Σπυρίδων, Βενετόπουλος Διογένης, Ζολώτας Σπυρίδων, Μαντζαφός Μιχαήλ, Μπέκος Δημήτριος, Πολυχρονόπουλος Ιωάννης, Παππούς Νικόλαος.


Latest News

«Ολική επαναφορά» για τον ΣΕΠ - Αύξηση στη διακίνηση containers μετά από 4 αρνητικά τρίμηνα
Το πρώτο θετικό τρίμηνο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον ΣΕΠ μετά από τέσσερα αρνητικά τρίμηνα

Πλήγματα στο παγκόσμιο διά θαλάσσης εμπόριο
Ο πόλεμος δασμών μεταβάλλει και τις θαλάσσιες διαδρομές και τις υποδομές logistics που έχουν στηθεί αλλά και τις στρατηγικές αποφάσεις ανάπτυξης των στόλων από τους πλοιοκτήτες

Εμπορικός Πόλεμος: Οι ακυρώσεις κινεζικών φορτηγών πλοίων μόλις άρχισαν
Ο αριθμός των ακυρωμένων δρομολογίων φορτηγών πλοίων από την Κίνα αυξάνεται, καθώς οι θαλάσσιοι μεταφορείς προσπαθούν να διαχειριστούν την υποχώρηση των παραγγελιών λόγω του εμπορικού πολέμου και των δασμών

Ποιοι τομείς έδωσαν τα νέα ρεκόρ εσόδων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ το 2024
Για πρώτη φορά το αντάλλαγμα από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά ήταν μειωμένο

ΟΛΠ Α.Ε.: Το λιμάνι του Πειραιά σε ετοιμότητα για την αυξημένη πασχαλινή κίνηση με νέα έργα και παρεμβάσεις
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί σειρά αναβαθμίσεων στις υποδομές του λιμένα Πειραιά

Εσπασε το φράγμα των 900 πλοίων η MSC - H σύγκριση με την Maersk
Η MSC ανακοίνωσε ότι ο στόλος της έχει συνολική χωρητικότητα 6,47 εκατ. teu, σχεδόν 1 εκατ. περισσότερα από τη δεύτερη στην κατάταξη AP Moller-Maersk

Κικίλιας: Η μείωση των λιμενικών τελών από 1η Μαΐου θα περάσει απευθείας στα εισιτήρια
Για συγκράτηση ή και μείωση των τιμών έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, από το λιμάνι του Πειραιά

Η μεταβλητότητα παραμένει το κυρίαρχο στοιχείο για τα δεξαμενόπλοια
Η πτώση για τα δεξαμενόπλοι μπορεί να μην είναι άμεση - Οι ανισορροπίες στην προσφορά και στη ζήτηση πετρελαίου θα παραμένουν παράλληλα με τις ευκαιρίες

Capital Clean Energy Carriers: Καθέλκυση του μεγαλύτερου στην ιστορία πλοίου μεταφοράς υγρού διοξειδίου του άνθρακα
Κατασκευάζεται από τα Κορεάτικα ναυπηγεία HD Hyundai Mipo και διαθέτει χωρητικότητα 22.000 κ.μ.

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)