Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο των τελευταίων δέκα τριών ετών κατέγραψε η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία φέτος, με τις προοπτικές να διαγράφονται ευοίωνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο οίκος Clarkson Research Services, ο δείκτης ClarkSea Index, ένας σταθμισμένος μέσος όρος των κερδών των tankers, των bulkers, των containerships και των gas carriers, διαμορφώθηκε στα 17.461 δολάρια ημερησίως διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από το 2008, πριν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Ο δείκτης βαρόμετρο για την πορεία της παγκόσμιας ναυτιλίας, επωφελήθηκε κυρίως από τα κέρδη στα πλοία εμπορευματοκιβωτίων και στα τα μεσαίου μεγέθους μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Παράλληλα, η ανάκαμψη που παρατηρείται στη διεθνή ζήτηση σε commodities, από σιτηρά μέχρι άνθρακα, εκτόξευσαν τα μέσα τριμηνιαία κέρδη των bulkers στο μεγαλύτερο επίπεδο των τελευταίων δέκα και πλέον ετών.

Το ισχυρό momentum συνεχίζεται, με το δείκτη ClarkSea Index να ξεκινά το δεύτερο τρίμηνο στα 20.759 δολάρια ημερησίως, ενισχυμένος κατά 36% από την αρχή του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ποντοπόρος