
Στροφή 180 μοιρών από τη θέση που είχε στις αρχές του έτους έκανε η JP Morgan, συστήνοντας την πώληση νομισμάτων αναδυόμενων αγορών.
Εχοντας προβλέψει ισχυρό ράλι των αναδυόμενων νομισμάτων στην έναρξη του 2021, πολλές μεγάλες τράπεζες έκτοτε άλλαξαν στάση επηρεασμένες από την άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων, το ξέσπασμα νέου κύματος του κορονοϊού και των γεωπολιτικών κινδύνων στην Τουρκία και τη Ρωσία. Ο δείκτης αναδυόμενων νομισμάτων της MSCI υποχώρησε περίπου 2% από τα επίπεδα που βρισκόταν πριν δύο μήνες. Αναλυτές θεωρούν πλέον πιθανή μια εκτατεταμένη περίοδο υπο-απόδοσης των αναδυόμενων αγορών έναντι των ανεπτυγμένων αγορών όπως οι ΗΠΑ.
Τον προηγούμενο μήνα, η Morgan Stanley υποβάθμισε τις προβλέψεις για τα νομίσματα και τα ομόλογα αναδυόμενων αγορών για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων, προβλέποντας υποχώρηση του δείκτη αναδυόμενων νομισμάτων κατά 4-5%. Η Citi, επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα εκτίμησε ότι η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την «φτωχή» απόδοση του ενεργητικού σε γιουάν, θα μπορούσε να εξελιχθεί στην «απόλυτη καταιγίδα» για τα αναδυόμενα ενεργητικά, συστήνοντας ουδέτερη στάση απέναντι στο ρωσικό ρούβλι και το ραντ Νοτίου Αφρικής.
Το ρούβλι πλήττεται από φόβους σχετικά με την αναζωπύρωση της έντασης με την Ουκρανία, με την ισοτιμία του κοντά στα χαμηλά πενταμήνου έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ενώ η τουρκική λίρα έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα μετά την απομάκρυνση του κεντρικού τραπεζίτη τον προηγούμενο μήνα. Υποχώρηση 9% έναντι του δολαρίου καταγράφει το ρεάλ Βραζιλίας φέτος λόγω ανησυχιών για την πολιτική κατάσταση στη χώρα στον απόηχο της μάχης ενάντια στην πανδημία.


Latest News

Έφεραν απώλειες και στην Ασία οι δασμοί Τραμπ
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς έως και 15% σε ορισμένα προϊόντα των ΗΠΑ

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου
Οι traders ανέμεναν ότι το καρτέλ θα αναβάλει το σχέδιό του για ενίσχυση της παραγωγής

Νέα βουτιά στη Wall Street από τους επιπλέον δασμούς που εξήγγειλε ο Τραμπ
Η Wall Street ξεκίνησε τη συνεδρίαση με κέρδη ωστόσο γρήγορα το κλίμα αντιστράφηκε και οι πωλήσεις έλαβαν διαστάσεις

«Βόμβα» στα crypto - Βαριά πρόστιμα και ποινή φυλάκισης
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα κρυπτονομίσματα

Ράλι στις ευρωαγορές έφερε η αμυντική βιομηχανία
Κέρδη σημείωσαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις μετοχές της αμυντικής βιομηχανίας να καταγράφουν ένα ισχυρό ράλι

Tesla και Intel στηρίζουν τη Wall Street
Oι αμερικανικοί δείκτες προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τον αδύναμο Φεβρουάριο

Πιέσεις στα ομόλογα - Στο 3,33% το ελληνικό 10ετές
Οι ανησυχίες για την Ουκρανία ασκούν πιέσεις στο κόστος δανεισμού στην Ευρώπη

Χάκαραν το κανάλι της Σεβίλλης για να πουλήσουν crypto
Απίθανο χακάρισμα του καναλιού YouTube της Σεβίλλης για την προώθηση κρυπτονομισμάτων.

Υψηλότερα το πετρέλαιο με ώθηση από τα στοιχεία για τη μεταποίηση της Κίνας
Οι επενδυτές αναθάρρησαν από τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση, προσδοκώντας σε μεγαλύτερη ζήτηση για πετρέλαιο

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, με ράλι του αμυντικού κλάδου
Στο επίκεντρο σήμερα είναι ο κλάδος των ευρωπαϊκών κατασκευαστών όπλων