Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν την Τρίτη οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές δεν προβλέπουν αλλαγή (τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα) στην πολιτική της Fed μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης European STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,1%, λαμβάνοντας ώθηση από τα κέρδη στις μετοχές των πολυτελών και άλλων καταναλωτικών αγαθών καθώς και από τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύθηκε σε επίπεδα ρεκόρ αυτόν τον μήνα μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε τον Μάρτιο, εξαιτίας των αυξημένων αποδόσεων των ομολόγων.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, κατέδειξαν αύξηση των τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο, με το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων περίπου 9 ετών. «Ωστόσο, η αύξηση αυτή δεν προκάλεσε ανησυχία στις αγορές καθώς ακούσαμε πολλά καθησυχαστικά λόγια από την Federal Reserve ότι η όποια άνοδος στον πληθωρισμό είναι προσωρινή» δήλωσε η Φιόνα Σινκότα, από την City Index.

Η προσοχή των επενδυτών αυτή την εβδομάδα στρέφεται στην έναρξη των περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου, με την JPMorgan Chase και την Goldman Sachs να αναμένεται να ανακοινώσουν την Τετάρτη.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,1% στις 15.234,36 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 6.184,10 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,02% στις 6.890,49 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Θετικά πρόσημα, άλμα για την Ericson
Αγορές |

Ανοδικά οι ευρωαγορές, άλμα για την Ericsson

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, προσπαθώντας να συνεχίσουν την αντίδραση που άρχισαν χτες μετά από αρκετές ημέρες πιέσεων. Οι δείκτες Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να κερδίζει κατά 0,95%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 8.263 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,11% […]