Με τζίρο σταθερά πάνω από τα 80 εκατ. ευρώ και στήριξη στα κέρδη των ΦΡΛΚ +3,70%, ΜΠΕΛΑ +3,07% και ΜΟΗ +2,%, σε συνδυασμό με την  άνοδο της ΠΕΙΡ +14,08%, η αγορά συμπλήρωσε την έβδομη στη σειρά ανοδική συνεδρίαση εμφανίζοντας τιμές που την κράτησαν κοντά στα ανώτερα επίπεδα για το 2021.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν επίσης οι ΑΛΦΑ και ΕΤΕ ενώ πιέσεις δέχθηκε η ΕΥΡΩΒ.

Τη διαπραγμάτευση σφράγισε για άλλη μια μέρα η ελεγχόμενη κυριαρχία της ζήτησης για αρκετά blue chip σε χαλαρό συντονισμό με την πλάγια και κύρια ανοδική τάση που επικράτησε αρκετά από τα χρηματιστήρια του ευρώ. Στήριξαν την αγορά με κέρδη άνω του +1,00% οι ΠΕΙΡ ΦΡΛΚ ΜΠΕΛΑ ΜΟΗ ΑΛΦΑ ΕΤΕ ΟΤΕ ενώ ώθησαν πτωτικά με απώλειες άνω του -0,5% οι ΒΙΟ ΕΥΡΩΒ ΑΡΑΙΓ ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΟΠΑΠ.

Ο τζίρος διατηρήθηκε στα 85,735 εκατ. ευρώ με πακέτα αξίας 7,773 εκατ. για ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΛΑΜΔΑ ΣΑΡ και ΕΧΑΕ.

Στην Αθήνα το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν έντονο από την πρώτη ώρα, ενώ στη συνέχεια εστιάστηκε στα τραπεζικά blue chip και σε αρκετές μετοχές του 25άρη. Η διάθεση για ρευστοποιήσεις κυριάρχησε ενδοσυνεδριακά για ένα ικανό χρονικά διάστημα. Υπήρξε συντονισμός στη φάση των πιέσεων με την πορεία των ευρωπαϊκών, όπου οι συναλλαγές πήραν τους δείκτες από το θετικό πεδίο και τους πέρασαν σε μισή ώρα το αργότερο σε αρνητικό για μερικά λεπτά κατόπιν κατάφεραν να εμφανίζουν μικρά κέρδη όταν έκλεισε η Αθήνα.

Στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, η αγορά έκλεισε με άνοδο +0,26% ενώ στο πρώτο μέρος των συναλλαγών εμφάνισε μεταβολή έως +0,63%. Γενικότερα είχε επιδόσεις κατώτερες από την πλειονότητα των ευρωπαϊκών. Ο ΓΔ στο κλείσιμο σταμάτησε στις 899,90 μονάδες, δηλαδή 5,17 μονάδες πάνω από το χαμηλό ημέρας.

Ξεχώρισαν για τα κέρδη και την ανοδική ώθηση στο ΓΔ από τα blue chip οι ΠΕΙΡ +14,08%, ΦΡΛΚ +3,70%, ΜΠΕΛΑ +3,07%, ΜΟΗ +2,20%, ΑΛΦΑ +1,63%, ΕΤΕ +1,04% και ΟΤΕ +1,00%. Ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν και ώθησαν πτωτικά οι ΒΙΟ -4,33% ΕΥΡΩΒ -2,86%, ΑΡΑΙΓ -2,42%, ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,79% και ΟΠΑΠ -0,58%. Η συνολική κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στα 59,597 από 59,553 δις ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece