Με νέο ρεκόρ, στα 64.304 δολάρια, κινείται το bitcoin, παρατείνοντας σε νέα υψηλά επίπεδα το ράλι που καταγράφει το 2021, την ώρα που η Coinbase,  η μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ εισέρχεται  στον Nasdaq.

Μπορεί μάλιστα, σύμφωνα με την μηνιαία  έρευνα της  Bank of America,   3 στους 4 επενδυτές να θεωρούν το bitcoin «φούσκα», εντούτοις, οι αναφορές για περιορισμό των νέων του ψηφιακών αποθεμάτων και οι συνεχιζόμενες ενδείξεις για υιοθέτησή του από το χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιμέρους εταιρείες συνεχώς αυξάνουν.

Με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, το Bitcoin παραείναι σημαντικό για να αγνοηθεί εκτιμούσε η Deutsche Bank. Μάλιστα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις κατανοούν ότι το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα είναι εδώ για να μείνουν, είτε στο τέλος του 2021 είτε στις αρχές του 2022, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής  θα προχωρήσουν στη θέσπιση νέου ρυθμιστικού πλαισίου.

Για την UBS Global Wealth Management τα  κρυπτονομίσματα ενδέχεται να μην καταφέρουν ποτέ να λειτουργήσουν ως πραγματικά νομίσματα, καθώς έχουν «θεμελιώδη ελαττώματα», καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η προσφορά δεν μπορεί να μειωθεί όταν η ζήτηση συρρικνώνεται.  

Ένα «σωστό νόμισμα», πρέπει να είναι ένα σταθερό απόθεμα αξίας, παρέχοντας βεβαιότητα ότι θα είναι σε θέση να αγοράσει αύριο το ίδιο καλάθι αγαθών με αυτό που αγοράζει σήμερα, την ώρα που τέτοιος μηχανισμός μείωσης της προσφοράς δεν υπάρχει στα περισσότερα κρυπτονομίσματα.

«Είναι απίθανο οι άνθρωποι να θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάτι ως νόμισμα εάν δεν έχουν απολύτως καμία βεβαιότητα για το τι μπορούν να αγοράσουν με αυτό αύριο», ανέφερε η  UBS GWM.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News