Καλύτερα από τα προβλεπόμενα ήταν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, που ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρία πολυτελών ειδών στον κόσμο, LVMH, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της να εκτοξευτεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Η προσδοκία ότι η εταιρεία ανακάμπτει με ταχύτερο από τον εκτιμώμενο ρυθμό, πυροδότησε αγοραστικό ενδιαφέρον στη μετοχή της, η οποία άγγιξε ιστορικά υψηλά επίπεδα, συμπαρασύροντας κι άλλες επιχειρήσεις του κλάδου όπως η Kering και Hermes.

Την Τρίτη 13 Απριλίου, η LVMH ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν ακόμα και τα επίπεδα του 2019, την εποχή προ πανδημίας.

Οι like for like πωλήσεις, που δεν περιλαμβάνουν τις επιδράσεις από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις και την εξαγορά του αμερικανικού κοσμηματοπωλείου Tiffany, αυξήθηκαν κατά 30% σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκαν σε 14 δισ. ευρώ.

Η JP Morgan σε σημείωμά της αναφέρει: «Η LVMH σημειώνει ότι το πρώτο τρίμηνο είναι μια καλή αρχή για την χρονιά. Ωστόσο, για εμάς η εικόνα είναι καλύτερη από καλή, και για μία ακόμα φορά θα καταγράψει καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τον υπόλοιπο κλάδο». Από την αρχή του έτους η τιμή της μετοχής της LVMH έχει ενισχυθεί κατά 20%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή