Ανώτατο όριο 5.000 ευρώ στις χρεώσεις που κάνουν ιδιωτικές κλινικές της χώρας για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό πρόκειται να επιβάλει η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βένκο Φίλιπτσε, και όπως επισημάνθηκε ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει φρένο στα αστρονομικά νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες για δεκαήμερη νοσηλεία ασθενή με COVID-19, είτε σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), είτε σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), χρεώνουν από 12.000 ως 15.000 ευρώ, ζητώντας, μάλιστα, από τους ασθενείς να προπληρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού. Αρκετοί ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύτηκαν σε ιδιωτικές κλινικές κατήγγειλαν αισχροκέρδεια.

Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, απηύθυνε έκκληση στις ιδιωτικές κλινικές να μειώσουν τις τιμές τους, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να προτάσσουν το κέρδος μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, ωστόσο η έκκλησή του έπεσε στο κενό. Στα Σκόπια, δύο ιδιωτικές κλινικές οι οποίες δέχονται ασθενείς που νοσούν από την COVID-19 ανέφεραν πως θα περιμένουν το κείμενο της τροπολογίας της κυβέρνησης προτού πάρουν θέση.

Φρένο και στις μετακινήσεις από δημόσια σε ιδιωτικά νοσοκομεία

Με την ίδια τροπολογία, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, θα απαγορευθεί σε ιδιωτικές κλινικές να προχωρούν σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας σε περιόδους εκδήλωσης πανδημιών, όπως η παρούσα.

Η Βόρεια Μακεδονία καταγράφει τις τελευταίες δύο εβδομάδες πολύ υψηλούς αριθμούς μολύνσεων και θανάτων ασθενών από επιπλοκές. Με μόλις δύο εκατομμύρια κατοίκους, η όμορη χώρα μετρά μέχρι τώρα 143.162 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 και 4.289 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»