Σε επιβολή προστίμου κατέληξε περίπου ένας στους δέκα ελέγχους που πραγματοποίησε τον Μάρτιο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Συγκεκριμένα, κατά τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν 5.150 έλεγχοι, στη διάρκεια των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις για 502 περιπτώσεις παραβάσεων, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο των ελέγχων τέθηκαν κλάδοι οι οποίοι κατά παράδοση εμφανίζουν… ροπή προς την παραβατικότητα όσον αφορά τα εργασιακά, καθώς και επιχειρήσεις όπου παρατηρείται αυξημένος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το 50% των προστίμων αφορούν εστίαση, λιανεμπόριο και μεταφορές.

Αναλυτικά:

  • 58 περιπτώσεις αφορούσαν σε απασχόληση εργαζομένων των οποίων η σύμβαση εργασίας τελούσε σε αναστολή
  • 115 περιπτώσεις αφορούσαν σε μη τήρηση των γενικών κανόνων υγείας και ασφάλειας στην εργασία
  • 323 περιπτώσεις την μη τήρηση των υπολοίπων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας (εκ των οποίων 48 πρόστιμα επιβλήθηκαν για αδήλωτη εργασία, κυρίως στο εμπόριο και την εστίαση).

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν αφορούν ιδίως στους κλάδους της εστίασης, του λιανεμπορίου, των μεταφορών, του χονδρεμπορίου, των καταλυμάτων, των προσωπικών υπηρεσιών, της βιομηχανίας τροφίμων, της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και των ταχυδρομικών – ταχυμεταφορικών δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Εργασιακά – Ασφαλιστικά
Απασχόληση: Ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος εργασίας στην Ελλάδα
Εργασιακά – Ασφαλιστικά |

Απασχόληση: Ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος εργασίας στην Ελλάδα

Σταθερά σε διψήφιο ποσοστό παραμένει η προσδοκία για απασχόληση στην Ελλάδα, το α’ τρίμηνο του 2025, παρά την υποχώρηση των προθέσεων προσλήψεων. Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος.