Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε μία νέα συμφωνία με τη Microsoft ώστε να προσφέρει νέες επιλογές στους χρήστες για το κατέβασμα των βιντεοπαιχνιδιών τους.

Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει ότι η Amazon Alexa, η ψηφιακή βοηθός της εταιρείας, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το απευθείας κατέβασμα βιντεοπαιχνιδιών σε μία κονσόλα Xbox, κατασκευής της Microsoft.

Αυτή η ενέργεια θα μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε συσκευή έχει εγκατεστημένη την Alexa της Amazon, περιλαμβανομένων των έξυπνων ηχείων Echo, έξυπνων κινητών τηλεφώνων, τα ασύρματα ακουστικά Echo Buds ή ακόμα και ένα αυτοκίνητο.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαιτείται ο χρήστης να έχει συνδρομή και στην υπηρεσία Xbox Gaming Pass της Microsoft, διαφορετικά δεν θα μπορούν να εκτελεστούν οι νέες ηχητικές εντολές της Alexa.

Έτσι, η φράση που θα δίνει την εντολή για το απευθείας κατέβασμα του παιχνιδιού είναι «Alexa, download [το όνομα του παιχνιδιού] from Xbox Game Pass». Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Xbox Game Pass διαθέτει έναν κατάλογο με περισσότερους από 100 τίτλους βιντεοπαιχνιδιών, οι οποίοι λογικά όλοι θα είναι διαθέσιμοι μέσω της Alexa.

Προς το παρόν η συγκεκριμένη λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και η Amazon έσπευσε να ανακοινώσει ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα σύντομα θα γίνει διαθέσιμη και σε άλλες αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία