Η μετοχή της Apple έφτασε στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων δύο μηνών καθώς οι επενδυτές «προετοιμάζονται» για τις σημαντικές ανακοινώσεις στις οποίες θα προβεί η εταιρεία, σε event που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 20 Απριλίου.

Η άνοδος της μετοχής έφτασε και το 2,6% αγγίζοντας τα 134,66 δολάρια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι επενδυτές περιμένουν από την Apple να λανσάρει αναβαθμισμένα μοντέλα στη σειρά iPad Pro αλλά και επανασχεδιασμένα συστήματα υπολογιστών iMac.

Η μετοχή της Apple έχει ανέβει έως και 87% μέσα στον τελευταίο χρόνο, εν μέρει γιατί οι επενδυτές θεωρούν ότι εταιρείες κατασκευής καταναλωτικών ηλεκτρονικών θα ωφεληθούν τα μέγιστα από το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη δουλεύουν και σπουδάζουν εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία απέστειλε τις ηλεκτρονικές προσκλήσεις για το εικονικό event αφού η ψηφιακή βοηθός Siri, εγκατεστημένη στα έξυπνα ηχεία της εταιρείας, φανέρωσε την ημερομηνία. Ένας δημοσιογράφος στις ΗΠΑ απλά ρώτησε το έξυπνο ηχείο «πότε θα διεξαχθεί το επόμενο event της Apple» και η Siri έσπευσε να απαντήσει με κάθε λεπτομέρεια. Λίγο αργότερα, η εταιρεία προχώρησε σε αλλαγές στο λογισμικό της Siri και η απάντηση που δίνεται πλέον είναι ότι «περισσότερες πληροφορίες για το επικείμενο event είναι διαθέσιμες στο site της εταιρείας».

Οι ανακοινώσεις της Apple αναμένονται ενώ η παγκόσμια αγορά αντιμετωπίζει έλλειψη ημιαγωγών οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε ευρεία γκάμα προϊόντων, από υπολογιστές μέχρι αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τη Nikkei Asia η ίδια η Apple καθυστερεί την παραγωγή συγκεκριμένων μοντέλων MacBook και iPad λόγω της συγκεκριμένης έλλειψης.

Στο επικείμενο virtual event της 20ης Απριλίου, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad με αναβαθμισμένες οθόνες και πιθανότατα μία νέα συσκευή, το AirTag, μία συσκευή εντοπισμού που φημολογείται ότι σχεδιάζεται εδώ και αρκετό καιρό. Ενδέχεται επίσης να παρουσιαστεί μία ακόμη αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS.

Τέλος, δεν αποκλείεται η Apple να έχει μερικές ακόμη εκπλήξεις όπως νέα μοντέλα ακουστικών AirPods ή AirPods Pro, ένα νέο Apple TV ή ακόμα και ένα ανανεωμένο iPhone SE, αν και κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία