
Στη Διεθνή Υπουργική Τηλεδιάσκεψη της 5ης Παγκόσμιας Συνόδου για τα Τρόφιμα (World Food Summit) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (15 και 16 Απριλίου) και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας της Δανίας, συμμετείχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.
Η εφετινή σύνοδος εστιάζει σε καινοτομίες που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε ένα Υγιεινό και Βιώσιμο Διατροφικό Σύστημα και δύνανται να διασφαλίσουν καλύτερα τρόφιμα για περισσότερους ανθρώπους. Η εκδήλωση έχει ως στόχο να συμβάλλει στην επιτυχία της Συνόδου του ΟΗΕ για τα Συστήματα Τροφίμων που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο.
Στο μήνυμά του, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι «αποτελεί ισχυρή πολιτική δέσμευση η προώθηση μια ολιστικής και βιώσιμης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της Ελλάδας, με γνώμονα τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο μιας υγιεινής και βιώσιμης διατροφής, θα παρουσιάσουμε τις επόμενες εβδομάδες τη νέα εμβληματική μας στρατηγική για την “Ελληνική Διατροφή”. Κύριο στόχο αποτελεί η συμβολή σε ένα παραγωγικό πρότυπο με σεβασμό στην εδαφική και πολιτιστική κληρονομιά μας, και στην κατανάλωση τροφίμων υψηλών διατροφικών χαρακτηριστικών. Δεδομένων του αδιαμφισβήτητου πλούτου και των πλεονεκτημάτων της, η πρωτοβουλία για την “Ελληνική Διατροφή” θα συμβάλλει επίσης στην υιοθέτηση καλών πρακτικών και στην αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών σε όλη την αλυσίδα του διατροφικού οικοσυστήματος, σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική “από το Αγρόκτημα στο πιάτο”. Στο πλαίσιο αυτό, θα προωθήσουμε και θα επενδύσουμε σε “καθαρές και ουδέτερες” καλλιεργητικές μεθόδους, στην αναγεννητική γεωργία, την ευζωία των ζώων, τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και την αποφυγή της απώλειας και τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων».
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η Ειδική Απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη Σύνοδο των Συστημάτων Τροφίμων 2021 Δρ. Agnes Kalibata, καθώς και Υπουργοί από χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Φινλανδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ρουμανία, Ιρλανδία, το Εκουαδόρ, η Κολομβία, η Χιλή, η Σαουδική Αραβία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Κένυα.


Latest News

Σκάνδαλο Folli Follie: Αποφυλακίζεται υπό όρους ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος
Το αίτημα που αφορά στην υπόθεση της Folli Follie έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο – Τι είπε η δικηγόρος του για την αθωωτική απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας

Διεκόπη για τις 8 Μαΐου 2025 η δίκη για την υπόθεση της Folli - Follie
Κανείς εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Folli Follie δεν κάθισε στο εδώλιο καθώς, όπως έχουν δικαίωμα εκ του νόμου, εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Παπαδημητρίου από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό - Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν του ζητήθηκε η παραίτηση αλλά ήταν οικειοθελής

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»
Με εντολή της ΕΛΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνουν κλειστοί καθ’ όλη τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ ζητάει τώρα ο Άρειος Πάγος
Παράλληλα με την ίδια παραγγελία η κυρία Αδειλίνη ζητά να διερευνηθεί και ο ρόλος που διαδραμάτισε στη διατύπωση του ως άνω συμπεράσματος η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ)

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη
Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία στις 9/4

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας
Στα λευκά ντύθηκαν αρκετές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα – Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί: «Η τέλεια καταιγίδα»
Από τη Ριάνα και την Τέιλορ Σουίφτ μέχρι τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και Μάικλ Τζόρνταν, οι δισεκατομμυριούχοι της ποπ κουλτούρας και του αθλητισμού έχουν στα χέρια τους όλη τη βιομηχανία του θεάματος.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα επιχειρούν να με θέσουν υπό ομηρία. Θα αποτύχουν και πάλι
«Δεν φοβάμαι, δεν εκβιάζομαι, δεν συνδιαλέγομαι, δεν υποχωρώ, δεν υποκύπτω. Η αλήθεια θα λάμψει και πάλι. Η Δημοκρατία θα επικρατήσει» είναι το ηχηρό μήνυμα – απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην νέα απόπειρα στοχοποίησης και συκοφάντησής του.

Και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με ιδιωτικό πανεπιστήμιο - Η αίτηση στην Ελλάδα
Με το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στοχεύει στην επέκταση των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών του προγραμμάτων