Εκρηκτική αύξηση κατέγραψαν οι εξαγωγές κελυφωτών φιστικιών (τύπου Αιγίνης) από την Τουρκία το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το πρακτορείο Anadolu, το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, η Τουρκία εξήγαγε σε 80 χώρες κελυφωτά φυστίκια αξίας 36,8 εκατομμυρίων δολαρίων, που παρήχθησαν στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα.

Για το σύνολο του 2020, η αξία των εξαγωγών φυστικιών ήταν 90,4 εκατομμύρια.

Ο κορυφαίος εισαγωγέας τουρκικών φυστικιών ήταν η Ιταλία με 661.000 τόνους, και ακολουθούν η Γερμανία με 629.000 τόνους και το Ισραήλ με 254.000 τόνους.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ιδιαίτερα ότι παρά την πανδημία, οι αγρότες στην επαρχία δεν εγκατέλειψαν την παραγωγή.

Σύμφωνα με στοιχεία του διεθνούς οργανισμού FAOSTAT η παγκόσμια παραγωγή ανέρχεται σε 1.005.440 τόνους με τις μεγαλύτερες σε παραγωγή χώρες είναι το Ιράν που παράγει το 47% της παγκόσμιας παραγωγής, οι Η.Π.Α. το 23%, η Τουρκία το 15%, η Κίνα το 7,5%, η Συρία το 6% και άλλες χώρες με μικρότερη παραγωγή. Η Ελλάδα παράγει το 1% της παγκόσμιας παραγωγής, αλλά μία από τις καλύτερες ποικιλίες στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tupperware: Η πατέντα που έγινε παγκόσμιο sold out – Πώς από ιδέα έγιναν συνήθεια
Διεθνή |

Tupperware: Η πατέντα που έγινε παγκόσμιο sold out – Πώς από ιδέα έγιναν συνήθεια

Xρειάστηκε μακρά περίοδος έρευνας και σχεδιασμού που ξεκίνησε όταν ο Αμερικανός εφευρέτης Earl Tupper ίδρυσε μια εταιρεία στα τέλη του 1930 και ξεκίνησε να κάνει πειράματα με νέες μορφές πλαστικού