Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προσανατολίζονται τα ναυτεργατικά σωματεία για την Πέμπτη 6/5/2021 τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία συμφωνήθηκε η καταγγελία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με σκοπό την ανανέωσή τους σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, «διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια και ώριμα αιτήματά μας».

Στη σύσκεψη, όπως επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση, «αναδείχθηκαν ευθύνες της κυβέρνησης αναφορικά με τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην απονομή των συντάξεων των δικαιούχων ναυτεργατών αλλά και της αντίστοιχης καταβολής του επιδόματος προς τους εν ενεργεία ναυτεργάτες που είναι σε πολύμηνη αναστολή λόγω Covid-19».

Τέλος, στη σύσκεψη έγινε εκτενής αναφορά σε μια σειρά κρουσμάτων παραβίασης των δικαιωμάτων των ναυτικών και της υφιστάμενης νομοθεσίας που γίνονται στην ευρύτερη ακτοπλοΐα (από συγκεκριμένες ναυτιλιακές) και για τον σκοπό αυτό λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις συνδικαλιστικής δράσης, προκειμένου «να μπει τέλος στην εφοπλιστική αυθαιρεσία και στην ανοχή που επιδεικνύει το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του σε αυτά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα