Σε νέα ύψη ρεκόρ έκλεισαν την Παρασκευή τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας έτσι την έβδομη διαδοχική κερδοφόρα εβδομάδα.

Τα ισχυρά επιχειρηματικά αποτελέσματα και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ και της Κίνας, δίνουν ώθηση στις κεφαλαιαγορές, οι οποίες διατηρούν ένα ισχυρό momentum. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0.8%.

Ο γερμανικός DAX ανήλθε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με άνοδο 1,3%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στην ανώτατη τιμή του τελευταίου ενός και πλέον χρόνου, αυξημένος κατά 0.5% .

«Τα θετικά νέα συνεχίζουν να έρχονται τόσο από το επιχειρηματικό όσο και από το οικονομικό πεδίο, μετά από μία πολύ καλή έναρξη της περιόδου εταιρικών ανακοινώσεων από τις τράπεζες τις τελευταίες ημέρες. Τώρα το ενδιαφέρον διευρύνεται, και εστιάζεται σε ένα πιο ευρύ φάσμα επιχειρηματικών κλάδων» σχολίασε ο Chris Beauchamp, αναλυτής στην IG.

Σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv IBES τα οποία επικαλείται το Reuters, οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη των εταιρειών του STOXX 600 θα καταγράψουν αύξηση 55% το πρώτο τρίμηνο του έτους, μετά από τη βουτιά περίπου 40% το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του πρασμένου έτους.

Την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός από τις εταιρικές ανακοινώσεις, τα βλέμματα των επενδυτών θα στραφούν και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια