Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, η εντυπωσιακή ανάκαμψη της Κίνας, αλλά και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, διατηρούν το ισχυρό momentum στην Wall Street.

Οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή διατήρησαν την ανοδική τους πορεία, με τον S&P 500 Index να οδεύει προς την έκτη κερδοφόρα εβδομάδα του. Ανάλογη είναι η εικόνα και για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Europe Stoxx 600 ο οποίος κατέγραψε το μεγαλύτερο ανοδικό σερί (7 εβδομάδων) από το 2018.

Σύμφωνα με τα futures, για την εβδομάδα ο Dow σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κερδίζουν 1%.

Μια σειρά στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, καταδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης, ενώ η εντυπωσιακή αύξηση του ΑΕΠ στην Κίνα ενισχύει τις προσδοκίες ότι η παγκόσμια οικονομία θα ξεπεράσει πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι επενδυτές εστιάζουν επίσης την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουν την κερδοφορία τους περίπου 80 επιχειρήσεις από τον S&P 500 και 50 από τον Stoxx 600.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραφε κέρδη κατά 150 μονάδες λίγο πάνω από τις 34.150 μονάδες και ο S&P 500 αυξανόταν κατά 0,40% κοντά στις 4.185 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street