Το Dogecoin ξεκίνησε ως αστείο. Τώρα είναι ένα κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα αξίας 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων με εκρηκτικούς ρυθμούς αύξηση και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το θεωρούν το επόμενο bitcoin.

To κρυπτονόμισμα αυτό βασίστηκε στο meme «Doge», το οποίο ιδιαίτερα δημοφιλές στα τέλη του 2013 και απεικόνιζε έναν σκύλο της κινεζικής ράτσας Σίμπα Ινού.
Τότε, δύο προγραμματιστές ο Μπίλι Μάρκους και ο Τζάκσον Πάλμερ δημιούργησαν το dogecoin ως μια «διασκεδαστική» εναλλακτική λύση έναντι του bitcoin.

Η πορεία του ήταν εκρηκτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko, το κρυπτονόμισμα αυτό έχει πλέον αξία 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τις τελευταίες ημέρες να καταγράφει μια αύξηση που ξεπερνά το 300%. Από την αρχή του 2021 η αξία του έχει αυξηθεί κατά 1.900%!

Ψήφο εμπιστοσύνης στο dogecoin έχει δώσει και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος πολύ συχνά κάνει αναφορές και αναπαράγει τα memes του Dodge και του κρυπτονομίσματος στο Twitter

Την Πέμπτη, ο Μασκ δημοσίευσε ένα tweet που έλεγε «Doge Barking at the Moon».

Η εκρηκτική αύξηση στην τιμή του Dogecoin, αλλά και των ανταγωνιστών του, με ηγέτη του bitcoin έχει προκαλέσει ανησυχίες για πιθανή φούσκα στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Ορισμένοι επενδυτές βλέπουν ήδη το bitcoin ως κερδοσκοπική φούσκα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto