Αξιοσημείωτη ανάκαμψη κατέγραψαν τον Μάρτιο οι κατασκευές νέων οικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2006, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Μετά από μια μικρή κάμψη εξαιτίας του δυσμενών καιρικών συνθηκών της χειμερινής περιόδου, η κατασκευή νέων κατοικιών ανακάμπτει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι κατασκευές νέων σπιτιών τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν κατά 19,4% στα 1,74 εκατ.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο κλάδος εξακολουθεί να επωφελείται από την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού.

Σημειώνεται επίσης, ότι ενώ οι πωλήσεις κατοικιών έχουν υποχωρήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίπεδα προ πανδημίας, γεγονός που δείχνει ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα θα παραμείνει ισχυρή για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε εβδομάδα ότι οι περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed δεν βλέπουν αύξηση των επιτοκίων έως το 2024, κάτι που αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια στεγαστικών δανείων χαμηλά και να υποστηρίξει την αγορά κατοικιών.

Οι κατασκευαστές, ωστόσο είναι αντιμέτωποι με τις αυξανόμενες τιμές των δομικών υλικών, τις δυσκολίες στην αλυσίδα εφοδιασμού αλλά και την περιορισμένη διαθεσιμότητα εξειδικευμένων εργαζομένων. Αυτό το υψηλότερο κόστος συμβάλλει στην αύξηση των τιμών των κατοικιών, η οποία με τη σειρά της μπορεί να περιορίσει τη ζήτηση.

Οι αιτήσεις για την αδειοδότηση κατασκευής νέων κατοικιών αυξήθηκαν σε ποσοστό 2.7% .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή