Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Κοζάνη  από τη Δευτέρα 19 Απριλίου με τη μέθοδο click away, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα κάνουν δυνατή τη λειτουργία του λιανεμπορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε πως «με στόχο και σύμμαχο την τήρηση των μέτρων και τη σταθερή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής σύντομα να ισχύει στην Κοζάνη ότι ισχύει και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που επέτρεψαν το άνοιγμα των καταστημάτων στην Κοζάνη.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων επταημέρου στην Κοζάνη ανά 100.000 κατοίκους έχει μειωθεί στο 38,7, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 59,3 και είχαμε ξεκαθαρίσει ότι έπρεπε να πέσει κάτω από το 50, που είναι ένα όριο σχετικής ασφάλειας και σταθεροποίησης» εξήγησε.

– Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: 3.067 νέα κρούσματα και 91 θάνατοι – Στους 824 οι διασωληνωμένοι

Παράλληλα, «ο μέσος όσος κρουσμάτων δεκατετραημέρου ανά 100.000 κατοίκους είναι πλέον στα 572,5, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 714,3, άρα η εβδομαδιαία μείωση κρουσμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική» κατέληξε.

Οι σχολές οδηγών

Επίσης, επαναλειτουργούν από Δευτέρα 19 Απριλίου οι σχολές οδηγών.

Οι σχολές αυτές θα λειτουργούν με τους εξής όρους:

– Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.

– Θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές

– Διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια, οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη Παρασκευή, καθώς η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε αρνητική εισήγηση.

Στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν οι Θάσος, δήμος Μαρώνειας Σαπών, Κύθνος, Διδυμότειχο, Πίδνας Κολινδρού, δήμος Καβάλας, δήμος Βόλου, δήμος Συντικής Σερρών, δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Από το βαθύ κόκκινο βγαίνουν από Δευτέρα οι Μύκονος, Λέρος και οι δήμοι Καρύστου και Κύμης, Σκύρος, δήμος Λοκρών, Αγκίστρι, Κύθηρα, Ύδρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κοινωνία
Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Κυριακή σε Αττική και άλλες επτά περιοχές
Επικαιρότητα |

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Κυριακή σε Αττική και άλλες επτά περιοχές

Οι περιοχές που θα υπάρξει συναγερμός αύριο Κυριακή 28 Ιουλίου για υψηλός κίνδυνος φωτιάς – Σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του πυροσβεστικού σώματος