Με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, το Ισραήλ σήμερα Κυριακή αποφάσισε να αποσύρει την απαίτηση οι πολίτες να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και να ανοίξουν πλήρως τα σχολεία για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο.
Παρόλο που η εθνική εντολή για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους καταργήθηκε επίσημα, υπάρχει η σύσταση οι μάσκες να φοριούνται στο εσωτερικό δημόσιων κτιρίων και το υπουργείο Υγείας συνιστά να συνεχίσουν να φοριούνται τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε μεγάλες συγκεντρώσεις.

Εν τω μεταξύ, όλοι οι μαθητές από τη βρεφονηπιακή ηλικία έως τη 12η τάξη θα επιστρέψουν σε κανονικά μαθήματα αυτοπροσώπως την Κυριακή, τερματίζοντας την απαίτηση για ορισμένους μαθητές τα μαθήματα να διεξάγονται σε τάξεις με λιγότερα παιδιά. Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, αλλά θα τους επιτρέπεται να τις βγάζουν κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, όταν τρώνε και στα διαλείμματα.

Ραγδαία βελτίωση επιδημιολογικής εικόνας

Αφού υπέστη ένα σοβαρό τρίτο κύμα πανδημίας, η κατάσταση του Ισραήλ βελτιώθηκε ραγδαία τους τελευταίους μήνες καθώς έχει πραγματοποιήσει τον ταχύτερο εμβολιασμό κατά κεφαλήν στον κόσμο. Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού εμβολιάστηκε πλήρως έναντι της COVID-19 και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή, με τον αριθμό των καθημερινών νέων κρουσμάτων και των σοβαρών περιπτώσεων να πέφτουν σε επίπεδα που είχαν να παρατηρηθούν πριν από μήνες.

Καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιωνόταν, το Ισραήλ σταδιακά ήρε τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού ανοίγοντας επιχειρήσεις, χώρους εκδηλώσεων και άλλες δραστηριότητες. Ο επικεφαλής της επιχείρησης εμβολιασμού στο Ισραήλ Νάχμαν Ας δήλωσε ότι ολόκληρη η οικονομία θα είναι σε θέση να ξανανοίξει πλήρως τον επόμενο μήνα, εάν δεν υπάρξει νέα αύξηση στη μετάδοση κρουσμάτων.

Μόνο 105 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού διαγνώστηκαν την Παρασκευή και μόλις 202 Ισραηλινοί ήταν σε σοβαρή κατάσταση. Τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι υπάρχουν 2.586 ενεργά κρούσματα στη χώρα. Ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας ανήλθε σε 6.315.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι 5.343.001 Ισραηλινοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κορανοϊού και 4.969.767 έλαβαν δύο βολές.

«Υπάρχει μια τεράστια πτώση της νοσηρότητας, αλλά η συμβουλή μου είναι ότι όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται πολύ κοντά πρέπει να φορούν μάσκα», είπε. «Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σωστά για να μην μειώνουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα