Η Apple ανακοίνωσε ότι η απόφασή της να σταματήσει να προσφέρει φορτιστές μαζί με τις συσκευές iPhone θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση 861.000 τόνων μετάλλου, διαφόρων κατηγοριών.

Επιπλέον, η μοιραία μικρότερη συσκευασία του iPhone 12, που δεν συνοδεύεται πλέον από φορτιστή, επέτρεψε στην Apple να επιτύχει την παράδοση περισσότερων συσκευών σε λιγότερα φορτία. Πιο συγκεκριμένα κάθε παλέτα παράδοσης μπορεί πλέον να μεταφέρει έως και πάνω από 70% περισσότερες συσκευασίες iPhone 12, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στην 2021 Environmental Progress Report, η οποία καλύπτει το οικονομικό έτος 2020. Πέρυσι, η Apple μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τους 25,1 εκατ. τόνους το 2019 σε 22,6 εκατομμύρια τόνους. Επιπλέον, μείωσε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 13,9 εκατομμύρια kWh.

Η περιβαλλοντική αναφορά της Apple σημειώνει επίσης τα επιτεύγματα του Material Recovery Lab της εταιρείας στο Τέξας, στο επίπεδο της διακομιδής υλικών από συσκευές iPhone που ανακυκλώνονται. Σύμφωνα με την εταιρεία ένας μετρικός τόνος υλικών που έχουν αποσυναρμολογηθεί από iPhones περιέχει τόσο χρυσό και χαλκό όσο 150 μετρικοί τόνοι μεταλλευμάτων.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι ο επεξεργαστής M1 της Apple έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι πιο αποδοτικός ενεργειακά, ενώ τονίζεται ότι η χρήση του συγκεκριμένου chip στο Mac Mini περιόρισε το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα του συστήματος κατά 34%.

Στο ίδιο μήκος κύματος και στο πλαίσιο μετάπτωσης σε ένα πιο ενεργειακά αποδοτικό μοντέλο, το 8ης γενιάς iPad απαιτεί 66% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με το πρότυπο Energy Star, σύμφωνα πάντα με την Apple. Τα δε τελευταία 12 χρόνια, η εταιρεία έχει μειώσει τη μέση χρήση ενέργειας στα προϊόντα της έως και πάνω από 70%.

Σε ότι αφορά τις προσπάθειες επέκτασης αυτών των ενεργειών, η αμερικανική εταιρεία τονίζει ότι συνολικά 110 εκ των προμηθευτών της έχουν δεσμευτεί ώστε να χρησιμοποιούν «καθαρή» ενέργεια.

Τέλος, η περιβαλλοντική αναφορά της Apple επανέρχεται και σε ορισμένα ήδη γνωστά θέματα όπως ότι τα data centers της χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ενώ πιο πρόσφατα έγινε επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω της γεωλογικής αποθήκευσής του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία