Εν μέσω της νευρικότητας που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές την Τρίτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με αξιοσημείωτες απώλειες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης  Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,9%, με τις μετοχές του ταξιδιωτικού και του τραπεζικού κλάδου να καταγράφουν απώλειες κατά  3,7%.

Τα αυξανόμενα κρούσματα της πανδημίας σε πολλές χώρες του κόσμου, δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας στους επενδυτές σχετικά με τις αποτιμήσεις των μετοχών.

Ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε στις 15.129,51 μονάδες με πτώση 1,55%, ο βρετανικός FSE 100 στις 6859,87 υποχωρώντας κατά 2% και ο γαλλικός CAC 40 διολίσθησε 2,09% στις 6265,11 μονάδες.

Εκτός από τα στοιχεία της πανδημίας, αυτά καθ΄ αυτά, οι επενδυτές στην Ευρώπη αναζητούν κατεύθυνση και από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Η Danone ανακοίνωσε πτώση 3,3% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, αλλά διατήρησε το στόχο της να επιστρέψει στην κερδοφόρα ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι μετοχές της AB Foods υποχώρησαν 5,9% μετά τα αρνητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Βουτιά 7,6% κατέγραψε η μετοχή της British American Tobacco, ωθώντας σε πτώση όλες τις καπνοβιομηχανίες , μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει μειωμένη περιεκτικότητα σε νικοτίνη σε όλα τα τσιγάρα που πωλούνται στις ΗΠΑ

Σε ο,τι αφορά τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, η ανεργία του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε απροσδόκητα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο 4,9%, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα  εξαιτίας της πανδημίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι εκτός από τις ανησυχίες που καταγράφονται σε μερίδα επενδυτών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκμεταλλεύονται την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές