Οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών υποχώρησαν ελαφρώς τη Δευτέρα από τα πρόσφατα υψηλά, καθώς το αδύναμο άνοιγμα στη Wall Street και η ισχυροποίηση του ευρώ αντιστάθμισαν την αισιοδοξία για μια δυνατή έναρξη στην περίοδο ανακοίνωσης των εταιρικών κερδών.

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για εταιρείες που είναι εισηγμένες στο STOXX 600 αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο από 55% μετά από σχεδόν 40% πτώση το προηγούμενο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES. Ενώ μόλις το 2% αυτών των εταιρειών έχουν αναφέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, το 80% ξεπέρασε τις προσδοκίες κέρδους.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε -0,36% στις 34.077,63 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση -0,53% στις 4.163,26 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα -0,98% στις 13.914,77 μονάδες. Στον βιομηχανικό Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (+0,6%) και Johnson & Johnson (+0,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Intel (-2,1%) και Boeing (-1,9%). Καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Coca Cola όπως επίσης η Harley-Davidson. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,5% έναντι του ευρώ που αγόραζε 1,2038 δολάρια.

Μεταξύ των αποτελεσμάτων, η Faurecia προέβλεψε ισχυρή αύξηση των πωλήσεων κατά το τρέχον τρίμηνο τη Δευτέρα, μετά την αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα, που βοήθησε τον Γάλλο κατασκευαστή ανταλλακτικών αυτοκινήτων να ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Οι ασιατικές μετοχές στηριγμένες στα κέρδη των εταιριών της Κίνας εμφανίζουν κέρδη αλλά οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων επιβάρυναν τις εταιρίες τεχνολογίας. Οι βασικοί δείκτες στις ασιατικές αγορές είχαν μεικτή εικόνα αλλά αρκετές σημείωσαν άνοδο σήμερα Τρίτη 20/4, υποβοηθούμενες από το ισχυρό άνοιγμα στα κινεζικά χρηματιστήρια και από την απομάκρυνση της αρχικής εντύπωσης από τις απώλειες των εταιριών τεχνολογίας της Wall Street, ενώ το δολάριο παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα πολλών εβδομάδων έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων.

Το e-mini futures για το S&P 500 αυξήθηκε αρχικά +0,13%, στις ασιατικές συναλλαγές και μετά τις 9:00 βρέθηκε στο +0,23% γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αγορές θα μπορούσαν να ανακάμψουν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές